Vlad CIUREA spune care sunt cele 3 plante care nu trebuie să lipsească din meniu. „Îmbunătățesc starea întregului organism”
Profesorul Vlad Ciurea ne dezvăluie care sunt cele trei plante care nu trebuie să lipsească din meniul nostru, mai ales la primăvară, după ce va trece această iarnă.
În aceste plante „există totul”, explică marele neurochirurg.
Vlad Ciurea: „Paleta alimentară conține foarte mulți aditivi”
Reunumitul medic român ne transmite să avem încredere în plante, care ajută mai mult decât și-ar putea închipui cineva.
Postând recent pe Facebook, Vlad Ciurea a scris următoarele:
„Mi-aduc aminte că, în copilărie, mama mea aduna plante primăvara. Urzici, ștevie, lobodă… De ce, o întrebam? «Să schimbe sângele!» Așa se știa pe atunci. Și era perfect.
Natură pentru sănătate. În plante există totul. Eu le spun «patrimoniul verde». Pentru că îmbunătățesc starea întregului organism. De aceea spun deseori -multe depind de noi.
Paleta alimentară de astăzi conține foarte mulți aditivi. Toți acești aditivi fac ca mâncarea noastră să fie mai colorată, mai apetisantă, poate și mai gustoasă. Dar mult mai nesănătoasă!
Și, atunci, este bine să profităm în această perioadă de verdețurile proaspete, care sunt minunate.
Ca să nu mai spun că este și post și un pic de moderație este binevenită”.
Ce este bine să face în fiecare dimineață
Ca să ducem o viață sănătoasă, trebuie să începe „munca” de la primele ore ale zilei. Iată de ce, spune profesorul Vlad Ciurea, indicat ar fi să ne trezim cât mai devreme. Câteva exerciții de respirație în aer curat pot face minuni.
Dar, mai e un mic secret.
„Dimineața, trebuie să ne trezim cât mai devreme, să deschidem geamurile larg și să facem câteva exerciții de inspirație și expirație.
Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia. Aerul acela să intre în plămân.
Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele.
Apoi, să bem două pahare de apă la temperatura camerei. Primul pahar este extraordinar, pentru că evacuează toate dejectele tubului digestiv. Al doilea pahar cu apă este foarte bun pentru că intră în circulație și pune «locomotiva» în mișcare”, arată Vlad Ciurea.
Pentru o digestie bună, evită aceste greșeli
De asemenea, marele neurochirurg ne atrage atenția și asupra obiceiurilor alimentare nepotrivite. Un exemplu este acela al ridicării „cu burta plină” de la masă.
Pentru o digestie bună, iată ce recomandare face prof. dr. Vlad Ciurea:
„Nu este bine să mâncăm la prânz mult, pentru că tot sângele se duce în stomac, creierul rămâne ischemizat și ne apucă somnul.
Cine vrea să lucreze, trebuie să mănânce foarte puțin la prânz. Pledez pentru apă la temperatura camerei, nu sucuri acidulate.
Creierul are două puncte de activitate maximă: între 10.00 – 12.00 și 16.00 – 18.00. Dacă a obosit, putem să-i dăm un pic de cafea, pe care să o bem încet. Creierul așteptă să fie răsplătit cu un dulce bun, dar fără zahăr”.