Vlad CIUREA spune ce trebuie să facem imediat după ce ne trezim. Cum ne „restartăm” creierul la prima oră
Profesorul doctor Vlad Ciurea, unul dintre cei mai mari medici neurochirurgi din lume, ne învață care este cel mai bun lucru de făcut dimineața, imediat ce ne trezim.
Pentru o zi plină de energie și o doză de sănătate optimă, trebuie să învățăm cum să dăm „restart” creierului la prima oră.
Vlad Ciurea: „Mentenanța creierului implică foarte multe elemente”
Astfel, sfatul pe care ni-l dă prof. dr. Vlad Ciurea este să bem dimineaţa apă pe stomacul gol, imediat după ce ne-am trezit.
„Această bijuterie pe care ne-a dat-o Dumnezeu, cu care vorbim, ne certăm, ne împăcăm, iubim, construim, procesăm, facem o țară din ce în ce mai frumoasă trebuie ţinută în activitate.
Mai mult, să-l ținem și normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente.
Trebuie să începem încă de dimineață, cu primele raze de soare și cu un zâmbet. Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos și, chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să inspirăm aer curat dimineața, să fim extrem de optimiști și să gândim la ce va fi peste zi, bine și foarte bine.
Apoi, trebuie să bem apă de dimineață. Apa trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea.
Primul lucru este apă pe stomacul gol. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă vreți, apă cu lămâie.
Se bea pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp și umidifică tot corpul, curăță corpul, hidratează.
După această stare pe care am avut-o peste noapte, în care organismul s-a odihnit, trebuie să-l activăm și atunci apa pornește.
Apoi, exercițiile fizice, deplasarea, după care urmează în mod normal igiena de dimineață și un mic dejun care nu trebuie să fie în fugă și nici copios. Trebuie să fie ceva plăcut, dacă se poate cu puțină muzică.
Urmează, după aceea, cafeluța de dimineață”, a explicat reputatul medic la rubrica „Sfat de Sănătate”, de la Antena 3.
Câtă apă trebuie să bem pe zi
De-a lungul timpului, prof. Ciurea a arătat și care este cantitatea de apă recomandată într-o zi obișnuită.
„Trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă, care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid.
Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile. Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele.
Astfel deschidem ușa bolii.
Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, a explicat profesorul Ciurea în emisiunea iThink.