VIDEO – Prof. dr. Vlad Ciurea, despre prevenirea depresiei: „Sunt lucruri foarte simple. Râdeți, citiți, nu fiți sedentari, nu mâncați fast-food”

Publicat: 30 10. 2022, 08:51
Actualizat: 30 10. 2022, 10:43

This browser does not support the video element.

Profesorul doctor Alexandru Vlad Ciurea a fost invitatul lui Mihai Morar la podcastul „Fain & Simplu”. Medicul a vorbit despre lucrurile pe care o persoană le are la îndemână pentru a nu ajunge să aibă depresie. Este vorba despre lucruri frumoase de care trebuie să se înconjoare: cititul, plimbările, râsul. Toate duc la o gândire pozitivă.

„Printr-o întâmplare am trecut și eu printr-o depresie. Trebuie să reușești să ieși. E ca și când te-ai îneca și trebuie să ieși în sus, la suprafață. Înoată, deschide geamul, trage oxigen. Tu trebuie să fii un exemplu. Dacă tu te prăbușești, familia ta ce o să zică? Copiii te văd în patru labe și nu știi în ce lume ești. Trebuie să nu cazi în depresie”, a povestit medicul Vlad Ciurea.

El spune că, pentru a nu intra în depresie, o persoană „trebuie să respecte ceea ce ne-a dat Dumnezeu”.

„Mergeți, vedeți, nu rămâneți în casă, nu rămâneți sedentari”

„Activitatea (e importantă – n.red.). Televizorul duce la o adicție. În sedentarism, funcțiile scad atât organice, cât și cele psihice. Nu mai gândești tu, gândește cel de la televizor pentru tine. Sunt elemente foarte simple. Un cățeluș este un element major să te scoată din depresie. Apoi, mai sunt niște lucruri pozitive: gândirea pozitivă, râsul, zâmbetul, cititul, scrisul de mână. Încercați să scrieți ceea ce gândiți. Repetarea cuvintelor frumoase. Toate astea duc la gândire pozitivă.

Mai avem și marele avantaj că putem circula, putem vedea ce acum 30 de ani nu aveam voie. E cu totul altă civilizație. Mergeți, vedeți, nu rămâneți în casă, nu rămâneți sedentari. Nu mâncați fast food. Și nu intrăm în depresie”, a explicat medicul, la podcastul lui Mihai Morar.

Podcast-ul integral poate fi vizionat aici

Vă recomandăm să citiți și:

VIDEO | Ce dovezi avem că există suflet? Dr. neurolog Constantin Dulcan: „Experiența morții clinice este o probă concretă”

Gáspár György, la podcast-ul „Fain & Simplu” al lui Mihai Morar. Care crede psihoterapeutul că este cea mai mare problemă în relațiile dintre oameni

Tata Vlad, dezvăluiri sincere în podcastul ”Fain & Simplu” cu Mihai Morar: ”Nu am făcut chiar așa bani mulți cu muzica, dar măcar nu ne-am dus la pușcărie”