Prima pagină » Școala Media FEM » Vrei un job în media? Iată cum îl obții

Vrei un job în media? Iată cum îl obții

Vrei un job în media? Iată cum îl obții
Ce vrei să te faci când vei fi mare? La întrebarea asta am fost cumva forțați să răspundem toți, de când eram de-o șchioapă. Pe vremuri, răspunsurile se învârteau în cercul medic, profesor, avocat. Azi, puștii vor să se facă astronauți, designeri, antrenori de fitness, antreprenori, jurnaliști. Vor să ajungă prezentatori de știri, reporteri pe sport, cameramani, să stea la butoane în regia de emisie.

Azi, puștii vor să se facă astronauți, designeri, antrenori de fitness, antreprenori, jurnaliști. Vor să ajungă prezentatori de știri, reporteri pe sport, cameramani, să stea la butoane în regia de emisie, potrivit Media FEM.

Ca orice profesie, și cea de jurnalist are drumul și rețeta ei. Iată un drum în 5 pași pentru cei care vor să ajungă jurnalist, fie că alege presa scrisă, radioul sau mai carismatica lume a televiziunii:

1. Spune povești! Ca să poți spune o poveste, trebuie mai întâi să o găsești, iar asta necesită antrenamen intens – îți dezvoltă simțul observației, o trăsătură esențială pentru un viitor jurnalist.

2. Scrie! Scrie mult, scrie orice, scrie oricând – este exercițiul de comunicare ideal, care te obligă să îți găsești cuvintele potrivite și să le combini în cele mai fericite structuri.

3. Cere feedback! Arată materialele tale unei persoane în care ai încredere și cere-i părerea – este primul tău cititor și este esențial să știi cum îți înțelege el mesajul. Dacă ai și un prieten pe post de editor, consideră-te norocos.

4. Conectează-te! O bază de contacte personale solidă te poate aduce cu cel puțin un pas mai aproape de lumea în care vrei să pătrunzi. E bine să ai oricând la îndemână numărul de telefon al unui prieten care are un prieten care are un prieten…

5. Înscrie-te la Școala MediaFEM! Facultatea în domeniu nu e un must, indiferent de specializare, poți să ajungi jurnalist.

Faci niște cursuri unde teoria se îmbină cu practica sau poți să-ți faci ucenicia într-o redacție, să simți cum se trăiește sub presiunea timpului, să vezi ce și cum se scriu o știre, un reportaj, un documentar.