Ministerul Educației pregătește un ghid prin care toți profesorii vor fi obligați să predea elevilor în mediul online. Problema uriașă este că peste 250.000 de copii din România nu au acces la internet, și ei sunt practic în afara noilor metode de predare.
Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a declarat pentru Gândul că la nivelul ministerului se pregătește un ghid prin care dascălii vor fi obligați să predea „la clasă” online.
Pe lângă faptul că mulți profesori nu se pricep să folosească nici măcar telefonul, potrivit lui Cristache, problema cea mai mare este că sunt sute de mii de copii care nu au acces la internet.
„Am vazut sondaje că sunt 500.000 de copii fără internet, dar eu zic că sunt vreo 250 de mii. Pentru ei va fi o problemă să poată avea acces la predarea online. Dar cu un efort comunitar se pot achiziționa tablete și pentru acești copii”, a declarat pentru Gândul Iulian Cristache.
Potrivit acestuia, anul școlar 2019 -2020 nu va îngheța, iar examenele de Evaluare și de Bacalaureat vor avea loc cel târziu în august-septembrie.
În urmă cu câteva zile, ministrul Învățământului, Monica Anisie a transmis că elevii din an terminal, clasa a VIII-a şi a XII-a, urmează să susţină Evaluarea Naţională şi, respectiv, Examenul Naţional de Bacalaureat doar din materia care a fost parcursă până la începutul semestrului II din anul şcolar în curs, în contextul suspendării cursurilor pe o perioadă nedeterminată din cauza COVID-19.