Ministrul Educației confirmă: învățământul online se prelungește până pe 8 februarie 2021! Guvernul va emite OUG
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a spus, marți seara, la Antena 3, că învățământul online va fi prelungit până pe 8 februarie și a anunțat că, în acest sens, în următoare ședință de Guvern va fi emisă o ordonanță de urgență. El spune că i s-a propus ca școala online să dureze până în luna septembrie, dar a refuzat.
Aveam mâine (miercuri-n.r.) ședință de guvern. Vom avea o ordonanță de urgență prin care putem să continuăm învățământul online. Așa cum am început semestrul întâi, cu siguranță îl vom termina, online. Speranța și dorința noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizate e nevoie de o schimbare la legea 55, care dădea dreptul ministrului Educației să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020. Am fost pus în fața unei întrebări: «Dacă inițiem ordonanță de urgență pentru învățământul online, haideți să inițiem până în septembrie 2021». Am refuzat acest lucru și am spus «Nu». Îl inițiem până în data de 8 februarie. Deci cu bună știință mi-am am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învățământului online”, a spus Sorin Cîmpeanu, afirmând că prin acest fapt arată clar că își dorește deschiderea școlilor.
Întrebat dacă ia în calcul renunțarea la examenul național pentru clasa a opta, ministrul Educației a spus că examenele se vor da ca și până acum.
Nu am anunțat până acum și avem deja mai puțin de 6 luni până la organizarea examenului de Evaluare Națională. Examenele naționale trebuie să se deruleze. S-au derulat și în 2020. Ne dorim să se deruleze în maniera pe care acum o cunosc elevii. Dacă vor fi necesare schimbări vă asigur că aceste schimbări vor fi făcute în interesul elevului”, a mai spus Cîmpeanu.
Câte persoane din învățământ și-au manifestat intenția de vaccinare anti-Covid. Ministrul Educației a dezvăluit numărul acestora
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți seara, la Antena 3, că 340.000 de persoane angajate în sistemul de învățământ și-au manifestat intenția de vaccinare împotriva COVID-19, cu 10 zile înainte de termenul dat de ministru.
Vreau să vă spun că aseară aveam (…) 293.000 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar și de aproape 47.000 de persoane angajate în sistemul de învățământ superior. 340.000 de persoane. Indiferent care va fi procentul care se vaccinează va fi un plus. Soluția eficientă pentru eliminarea tuturor riscurilor nu există nici în România nici în altă parte”, a spus Cîmpeanu.