Afacerea cu care a dat lovitura Claudiu din Buzău. A încheiat, deja, un CONTRACT cu un hipermarket din Capitală / Kilogramul se vinde cu 25 de lei

Publicat: 01 07. 2024, 11:26
Afacerea cu care a dat lovitura Claudiu din Buzău

Un tânăr întreprinzător din Buzău a dat lovitura în afaceri cu o idee pe care a avut-o acum câțiva ani. El a reușit, deja, să încheie un contract de distribuție și promovare cu un hipermarket din Capitală și așteaptă primele rezultate ale colaborării.

Produsul pe care îl vinde Claudiu nu este deloc ieftin – 25 de lei kilogramul, însă gustul este garantat, spune buzoianul.

Ce afacere a pus pe picioare Claudiu

Claudiu a ieșit pe piață, cu trei luni mai devreme, cu primii struguri românești copți în anul 2024. A reușit acest lucru deoarece vița de vie a fost a fost cultivată într-o seră încălzită, în care sunt cultivate și alte legume.

Se pare că această metodă prinde tot mai mult teren în România, iar recolta este una destul de bogată. Prețul, pe măsura efortului – 25 de lei kilogramul de struguri.

„Aceşti hibrizi sunt foarte, foarte gustoşi, foarte aromaţi, dulci, tot ce trebuie la un strugure de masă. Îi avem la încălzire pe centrală. Aici am avut cultură de castravete la încălzire şi totodată au plecat şi ei”, afirmă Claudiu Breazu, legumicultor.

„Cu siguranţă puneam mai din timp, mult mai din timp. Nu ne mai chinuiam cu atâtea legume şi atâta stres. E mai simplă şi mai curată (n.r. cultura de viţă de vie)”, îl completează Gina, partenera lui.

Legumicultorul din Buzău are semnat, deja, un contract cu un hipermarket din București. Strugurii săi vor fi vânduți în caserole de 500 de grame.

„Nu folosesc pesticide, insecticide şi alte lucruri. Avem prădători, avem bondari, sunt undeva pe acolo câteva cutiuţe”, recunoaște Claudiu.

Primii struguri românești copți pe anul 2024 se vând la un preț de 25 de lei kilogramul.

„Nu ar trebui să existe diferenţe senzoriale între strugurii cultivaţi în solar şi strugurii cultivaţi sub cerul liber”, potrivit lui Cintia Colibaba, prodecan la Facultatea de Horticultură USV, din Iași.

În piețe, însă, oamenii nu se prea înghesuie și asta din pricina prețului. „Nu cumpăr acum, chiar mă uitam, sunt caise, sunt cireşe, chiar avem de unde să alegem fructe”, spune o femeie, într-un reportaj difuzat de Antena 1.

Potrivit datelor Eurostat, o treime din strugurii de consum sunt din import. Italia este principala ţară de aprovizionare și asta pentru că peninsularii se pot lăuda cu soiuri mult mai rezistente, care dau rod 7-8 luni pe an.