O mare parte din Capitală se confruntă în prezent cu lipsa furnizării apei calde, acum când nu mai suntem în sezonul cald și mai ales că ne aflăm în plină pandemie. Este vorba de aproape 400 de blocuri și imobile din sectoarele 6, 5 și 1, care, potrivit șefului Termoenergetica (fostă RADET), sunt afectate de revizia CET-ului Grivița, reabilitare care a început de pe 28 septembrie. Alexandru Burghiu a explicat pentru Gândul.ro care sunt principalele probleme în ceea ce privește furnizarea apei calde în Capitală și când ar putea fi acestea remediate!
„O parte din sectorul 1 și o parte din sectorul 6, dar și o zonă mică din sectorul 5, nu au apă caldă, problemă generată de intrarea în revizie a CET-ului Grivița. Este o problemă care trenează, de pe data de 28 septembrie! Mai durează până luni, din ce ne-au spus cei de la Grivița. După data de luni, mai durează cam 24-48 de ore până ce sistemul se repoziționează. Cele mai multe imobile din zonele afectate intră în categoria „funcționare sub paramentri”.
Se încearcă de la zi la zi o îmbunătățire, respectiv sunt anumite intervale în care funcționează, adică se furnizează apă caldă, apoi se întrerupe din nou și tot așa, în funcție de consum”, a explicat Alexandru Burghiu, director al Companiei Termoenergetica, pentru Gândul.ro.
Potrivit celor de la Termoenergetica, principalele zone din sectoarele 1, 5 și 6 afectate de revizia CET-ului Grivița sunt: Bulevardul Ion Mihalache, 1 Mai, Bucureștii Noi, Clucerului, Pajurei, Jiului, Băiculești, Calea Griviței, Chibrit, Turda Titulescu, Mărgeanului, Panduri, Ispirescu, 13 septembrie, Uverturii, Iuliu Maniu, Virtuții, Păcii sau Drumul Taberei.
Potrivit lui Burghiu, în prezent sunt și câteva avarii în Capitală, și sunt afectate aproape 100 de blocuri din zona Bulevardului Timișoara
„Avem și niște avarii, dar nu sunt acelea cele mai mari ca și impact”, spune Burghiu.
Pe lângă avarii și problemele din cauza reviziei de la „Grivița”, Capitala se confruntă și cu mai multe șantiere, în sectorul 6, în zona Bulevardului Iuliu Maniu – Moinești – Murguța.
„Avem și niște lucrări programate, aproximativ 19 șantiere, dar acelea se desfășoară cu provizorat, adică se alimentează în paralel. Practic, se pune o țeavă pe deasupra, se realizează circuitul și se lucrează local”, explică Burghiu.
Ce spune șeful termoficării despre situația de la iarnă, în ceea ce privește furnizarea agentului termic:
„Eu sper că va fi mai bine, pentru că programul de lucrări a fost într-un ritm foarte bun, încă de anul trecut. De exemplu, iarna trecută a fost mai bine față de acum două ierni, în sensul că numărul avariilor a fost mai redus. Mi-ar fi greu să spun, dar sper că ritmul mare de lucrări își va spune cuvântul. Am schimbat cât mai mult (țevi avariate – n.r.). Vom încerca să lucrăm și în perioada de iarnă, tot prin provizorate, fără să afectăm populația”, a mai declarat Alexandru Burghiu pentru Gândul.ro.