Apelul care a lăsat-o pe o femeie din Botoșani fără bani în cont. Femeia de 63 de ani a fost păcălită de un fals funcționar bancar să facă un împrumut
This browser does not support the video element.
O femeie în vârstă de 63 de ani, din Botoșani, a fost păcălită de un fals funcţionar bancar să facă un împrumut. O bună parte din bani au fost, apoi, transferați escrocului.
Astfel, printr-un simplu apel telefonic, bătrâna a rămas fără banii strânși în cont pentru zile negre.
Dându-și seama că este păcălită, femeia a oprit tranzacțiile înainte de a-i trimite escrocului și restul de bani.
Imediat, ea a contactat Poliția, reclamând cele întâmplate.
Cum a fost păcălită cu doar un telefon
Cu un simplu apel telefonic, femeia de 63 de ani putea ajunge datoare la bancă. Un presupus funcţionar bancar a anunţat-o că i s-a aprobat creditul pe care l-ar fi solicitat.
Deși a negat, susținând că nu a cerut niciun împrumut bancar, bărbatul a insistat și i-a spus că, în acest caz, foarte probabil să fie vorba despre o presupusă fraudă.
Iar pentru a rezolva încurcătura, are nevoie de datele personale şi bancare ale femeii, pentru a putea raporta frauda şi, evident, pentru a recupera sumele pierdute.
Convinsă de cele auzite la telefon, victima a acceptat, apoi, să facă un împrumut real, în valoare de peste 90.000 de lei, iar toată suma a convenit să o trimită în conturile indicate de către bărbatul care o sunase.
Cum bancomatul s-a blocat, femeia din Botoșani nu a trimis decât aproape jumătate din suma împrumutată de la bancă.
Bărbatul care s-a dat drept angajat al băncii a revenit și a doua zi cu un telefon, având rugămintea să-i fie trimis și restul de bani, undeva la 50.000 de lei. Acela a fost momentul în care, observând insistența pretinsului angajat al băncii, victima și-a dat seama că ceva nu este în regulă şi a alertat autoritățile.
Oamenii legii au deschis o anchetă şi fac verificări în acest caz. A fost întocmit un dosar penal pentru înşelăciune.
Polițiștii le recomandă românilor să nu dea curs unor astfel de solicitări prin care persoane necunoscute ne cer să divulgăm datele personale şi bancare. Cel mai sigur lucru de făcut este să fie contactată banca pentru verificări suplimentare.
CITEȘTE ȘI:
Înșelătoriile prin telefon, foarte profitabile pentru escrocii din Marea Britanie
PERCHEZIȚII. Escroci prinși după ce făcuseră avere din înșelăciuni prin telefon!