Bacalaureat 2022 | Ce a pățit o elevă din București care s-a prezentat la BAC în fustă prea scurtă

Bacalaureat 2022 | Ce a pățit o elevă din București care s-a prezentat la BAC în fustă prea scurtă
SURSA FOTO: Captură Pro TV
Publicat: 07/06/2022, 10:11

Absolvenții de liceu, din actuala promoție sau anterioare, au sunt în examene orale, până în 16 iunie, iar din 20 iunie încep probele scrie. Tinerii care s-au pregătit sau au avut noroc au primit titlul de utilizatori experimentați la proba orală de limba și literatura română, care s-a desfășurat luni.

Probele de evaluare a competențelor au început luni, cu Proba A – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (6 – 8 iunie), apoi au loc Proba B – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (8 – 9 iunie), Proba D – evaluarea competențelor digitale (8 – 10 iunie) și Proba C – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (14 – 16 iunie).

Până pe 20 iunie, când încep examenele scrise, la care primesc și note, tinerii mizează și pe impresia lăsată, așa că își aleg cu grijă ținutele, relatează Știrile ProTV.

„Știu că și impresia contează”

Mulți tineri care s-au prezentat la prima probă orală de limba și literatura română a Bacalaureatului s-au descurcat și au obținut titlul de utilizator experimentat. „Știu că și impresia contează, prima impresie, și am vrut să mă asigur că totul e în regulă, dacă emoțiile sunt mari, măcar să fiu prezentabilă”, spune Laura Ionașcu, utilizator experimentat.

Mulți candidații s-au rugat să le cadă stilul care li se potrivește, conștienți că biletul nu se schimbă și au la dispoziție doar 15 minute.

  • Radu Matei Popescu: „Înainte de prima probă am fost atent la toate stilurile care puteau să ne pice, nu le enumăr că sunt destul de multe.”
  • Reporter: „Ce stil ți-a picat?”
  • Radu: „Stilul beletristic artistic.”
  • Reporter: „S-a potrivit stilului tău?”
  • Radu: „Daaa.”
  • Reporter: „Cine te-a ajutat să alegi ținuta?”
  • Radu: „Cu tata am fost la magazin înainte de prima probă, să găsim o ținută decentă pentru acest eveniment din viața noastră.”

Conform sursei citate, tinerii care s-au prezentat la probele orale în pantaloni scurți sau fuste foarte scurte au fost trimiși să își schimbe ținuta. Iar colegii care au trecut deja de prima probă a examenului îi sfătuiesc să aibă încredere în ei.

Scade numărul de candidați

Potrivit Ministerului Educației, conform datelor înregistrate și transmise de comisiile județene/comisia ISMB de organizare a examenului de bacalaureat, 126.454 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru a susține probele (integral sau parțial, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare). Este vorba de 111.329 de absolvenți din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare.

Din cei 150.000 de tineri care au terminat liceul anul acesta, oricum cu 20% mai puțini față de anul trecut, doar 111.000 s-au înscris și la examenul de Bacalaureat. Alți 15.000 care au decis să susțină Bacul sunt din promoțiile anterioare.

Astfel, se remarcă o scădere a numărului de candidați la Bacalaureat: în 2020 erau înscriși la examenul maturității 155.000 de absolvenți, în 2021 numărul lor a ajuns la 133.000, iar anul acesta sunt doar 126.000.

„Există o problemă mare în anumite medii dezavantajate ca acei copii să își poată continuă studiile. Pe de altă parte e problema legată de sporul demografic. Cred că și efectele perioadei prin care am trecut se resimt la nivelul motivației pe care copiii o au pentru finalizarea studiilor, lipsa de orizont”, a explicat Mirela Chioveanu, director adjunct Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, potrivit sursei citate.

Probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2022 încep luni, 20 iunie, cu examenul la Limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată marți, 21 iunie, fiind urmată miercuri, 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Examenul național de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise și au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare dintre acestea, obținând cel puţin media 6 la probele scrise.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ucraina vs. „Beretele negre”: Cum a arătat primul atac ucrainean asupra trupelor de elită ale...
Motivul real pentru care a murit Silviu Prigoană. De ce boală suferea milionarul, de fapt
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
Sora șoferului sinucigaș din Suceava o acuză pe soția acestuia de moartea lui și a...
„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu...
Cine a fost Silviu Prigoană. Omul de afaceri a murit marți, la 60 de ani
Rusia interzice prin lege promovarea unui mod de viaţă „fără copii”
A murit Silviu Prigoană! Omul de afaceri ar fi suferit un accident stupid!
Cum și-a pierdut, de fapt, Silviu Prigoană piciorul! „Mi-am tăiat singur tendonul, pentru că medicii...
Avertismentul experților, după creșterea bruscă a Bitcoin: Nu riscați banii familiei pe așa ceva
Declarația șocantă a unui martor care a văzut cum a murit Silviu Prigoană!
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Cei doi și-au...
De ce A MURIT Silviu Prigoană! Cauza IREALĂ a decesului
Două săptămâni de reduceri la sute de mașini! Skoda Octavia și Toyota C-HR la prețuri...
Prinţul moştenitor saudit susţine că Israelul comite „genocid” în Gaza
Imagini HALUCINANTE cu cea mai MARE planetă din Sistemul Solar
Sancțiune iarna pentru șoferi. Amendă chiar FĂRĂ anvelope de vară. Îți confiscă și certificatul de...
Manevra Heimlich: Primul ajutor atunci când o persoană se sufocă din cauza unui corp străin....
Cine este văduva lui Silviu Prigoană. Mihaela este mai tânără cu 15 ani decât regretatul...
"Inima ni se face bucăți". Doliu la colegiul unde tinerii morți în accidentul de la...
Silviu Prigoană a murit! Vestea cutremurătoare a uimit întreaga Românie!
Silviu Prigoană și marea sa durere. A suferit în tăcere
BANCUL ZILEI. Polițistul: - Bulă, de ce alergi cu 80 km/h prin oraș?
Cele mai mari companii de tehnologie se întrec în investiţii în Inteligenţa Artificială