Prima pagină » Social » Pățania unui client într-un restaurant din România: „OSPĂTARUL a refuzat 20 de roni, să-mi dea peste nas că las prea puțin”

Pățania unui client într-un restaurant din România: „OSPĂTARUL a refuzat 20 de roni, să-mi dea peste nas că las prea puțin”

Pățania unui client într-un restaurant din România:

Noua lege a bacșișului pune în dificultate mulți români, atât din cauza inflației exploziv, cât și a serviciilor care nu sunt întotdeauna de top. Unii clienți se întreabă dacă mai este necesar să mai lase bacșiș.

Clienții care iau masa în localuri sau restaurante preferă să lase un procent cât de mic, ca bacșiș. Din păcate, unii ospătari au ajuns să refuze bacșișul dacă nu le convine suma.

Un client a relatat o astfel de experiență neplăcută, avută într-un restaurant, care l-a determinat să renunțe să mai lase bacșiș.

Acesta a povestit că a lăsat un bacșiș de 20 de lei la o consumație de 270 de lei într-o zi de joi, însă, când a revenit la același restaurant duminică, însoțit de soția sa și încă două persoane, și a fost servit de același ospătar, lucrurile au luat o turnură neașteptată.

„Într-o zi de joi mă duc cu soția mea să mâncăm la un restaurant (nu dau nume pentru ca nu conteaza), consumăm în jur de 270 de ron în total, am lăsat 20 ron bacsis (am plătit cu cardul nota + bacșișul) și totul a fost ok. Eu nu las bacșiș procentual pentru ca mi se pare o prostie așa ca las în funcție de cat efort a depus pentru noi și cât de bună a fost servirea.

Duminica merg cu soția mea și încă doua persoane la același restaurant și intamplarea face ca suntem serviți de același ospătar. Nota de plata a fost 493 RON și când a venit cu POS-ul ca sa platesc i-am spus sa pună în plus pe card 20 ron ca bacsis deci nota de plata să fie 513 RON. Am plătit cu telefonul și cand mă uit la bon vad 493 RON. L-am întrebat de ce nu a pus 20 ron bacsis cat i-am spus și răspunsul sau a fost ca îi ia statul și banca mult adică 12.5% și nu se merita sa ia bacsis.

L-am întrebat cum vine asta? Dacă îți las 20 de ron și îți ia statul și banca 12.5% tot rămâi cu 17 RON. A spus iar ca nu se merita și mi-a arătat pe nota de plata cu degetul spunand ca de aia sunt puse procentele acolo ca oamenii sa lase bacsis așa cum e recomandat (se referea la recomandările de bacsis de pe nota de plata 7% , 10%, 15%)

Omul a vrut să-mi dea peste nas că las prea puțin bacsis așa ca a refuzat 20 de RON bacșiș asta luand in considerare ca același ospatar a fost foarte ok sa accepte 20 de RON bacsis atunci când nota de plata a fost mai mica în ziua de joi.

Ospatarii s-au facut stapani pe procentele de pe nota de plata și au ajuns sa fie nesimtiti pentru ca au impresia ca li se cuvine 10% din totalul notei de plata. După părerea mea 20 de RON bacșis e chiar decent avand in vedere ca a făcut doar 3 drumuri în total pentru noi.

De acum înainte nu o sa mai las nici măcar 1 RON bacșiș la restaurant”, a relatat un client pe o rețea de socializare.

Mulți români sunt revoltați de ideea că a devenit „o obligație” să lase bacșiș atunci când merg la restaurant, chiar dacă serviciile nu au fost pe măsura așteptărilor. Pe de altă parte impozitarea bacșișurilor a adus mai mulți bani în buzunarele statului și a demoralizat ospătarii, care își bazau veniturile pe bacșișuri.

„Ideea de procent nu are niciun sens, la fel aduce o farfurie de 40 de lei sau de 400 de lei. Cine dorește să lase bacșiș, să lase cât dorește. Nu e vina consumatorului că fiecare patron vrea bani, așa că ii plătește pe toți cu minimul pe economie”, spune un client.

CITEȘTE ȘI:

RĂZBOIUL KEBABULUI. Turcii cer să se respecte rețeta otomană din secolul 17, dar germanii vând doner kebab vegetarian și chiar variante cu ciocolată

Suma URIAȘĂ primită bacșiș de un student român care lucrează în SUA: „Oficial, am bătut recordul restaurantului”

REACȚIA unui român după ce s-a trezit cu o nouă taxă pe bonul de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează lucrurile?”

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat în poziția de editor și reporter în cadrul ... vezi toate articolele