BOTOȘANI. Un copil de 11 ani s-a sinucis într-o anexă a locuinţei părinților săi. A fost întocmit dosar penal
Un copil în vârstă de 11 ani din localitatea Mitoc din judeţul Botoşani s-a sinucis, în noaptea de marţi spre miercuri, în gospodăria părinţilor săi.
Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, tatăl copilului a alertat autorităţile prin serviciul 112, după ce l-a găsit pe acesta spânzurat într-o anexă a locuinţei.
Polițiștii din Botoșani au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.
„Facem verificări şi cercetări pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările care au dus la producerea acestui eveniment nefericit”.
La faţa locului s-a deplasat şi o ambulanţă, însă cadrele medicale nu au putut face decât să constate decesul băieţelului.
Deocamdată, nu se cunosc motivele care l-ar fi determinat pe copil să recurgă la gestul suicidal. Din primele informații se știe că familia minorului nu era cunoscută ca fiind una conflictuală sau violentă și nici nu a fost vreun caz vizibil în acest sens.
Un băiețel, în vârstă de 13 ani, s-a sinucis anul trecut
Anul trecut, un copil din Marea Britanie în vârstă de doar 13 ani a fost găsit spânzurat, chiar de tatăl lui. Micuțul a fost transportat de urgență la spital, însă a murit.
Harry Storey, un băiețel în vârstă de doar 13 ani, care trăia în Chilton, lângă Didcot, în apropiere de Oxfordshire, Anglia, era un copil vesel, însă la un moment dat, el a devenit extrem de trist și le-a spus prietenilor că se gândește să se sinucidă, dar nu l-au luat în seamă.
Câteva zile mai târziu, acesta a fost găsit spânzurat de către tatăl lui. Din păcate, medicii n-au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Micuțul a decis că a venit momentul să moară după ce a descoperit că fata de la școală pe care o plăcea avea iubit.
„Am vorbit cu prietenii lui. Aceștia au spus că le-a povestit că se gândește la sinucidere, însă era sarcastic și nu l-au luat în seamă.”, a povestit unul dintre polițiștii care au anchetat cazul.
Deși sinuciderile nu reprezintă o cauză majoră de deces, iar datele pentru anumite state membre ale UE sunt probabil raportate insuficient, acestea sunt deseori considerate un indicator important al problemelor societale.
Cele mai scăzute rate standardizate ale mortalității prin sinucidere s-au înregistrat în Cipru și Grecia
În medie, în 2016 au existat 10 decese prin sinucidere la 100 000 de locuitori în UE-28. Cele mai scăzute rate standardizate ale mortalității prin sinucidere în 2016 au fost înregistrate în Cipru și Grecia (ambele cu 4 decese la 100 000 de locuitori), iar rate relativ scăzute — sub 8 decese la 100 000 de locuitori — s-au înregistrat, de asemenea, în Malta, Italia, Regatul Unit, Spania și Slovacia; în rândul țărilor AELS și al țărilor candidate, o rată deosebit de scăzută a fost înregistrată în Turcia (3 decese la 100 000 de locuitori).
Rata standardizată a mortalității prin sinucidere în Lituania (28 de decese la 100 000 de locuitori) a fost aproape de trei ori media în UE-28.