Bucureștenii din Sectorul 6 se pot recenza în cele șapte stații de metrou. În toată țara sunt deschise aproximativ 700 de puncte fixe

Bucureștenii din Sectorul 6 se pot recenza în cele șapte stații de metrou. În toată țara sunt deschise aproximativ 700 de puncte fixe
Sursa foto: Alexandra Pandrea

Locuitorii Sectorului 6 pot să completeze formularele pentru Recensământul populației și locuințelor 2021, începând de marți dimineața, în cele șapte stații de metrou din arealul unității administrativ-teritoriale, respectiv Favorit, Râul Doamnei, Valea Ialomiței, Brâncuși, Lujerului, Gorjului, Politehnica. În prezent, Sectorul 6 are 91 de recenzori la cele 30 de puncte fixe, pritre care la sediul Primăriei Sectorului 6, Administrația Școlilor, DGASPC sau Direcția de Taxe și Impozite.

Încă de la ora 9, când a început recenzarea în cele șapte stații de metrou au fost locuitori ai sectorului care s-au adresat recenzorilor pentru a completa formularele, fără însă a se forma cozi.

Recensământul populației și locuințelor 2021 – RPL2021 – este primul recensământ din România organizat integral în format digital. România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989.

Calendarul a fost prelungit

Recensământul populației și locuințelor 2021 a debutat în 14 martie, cu posibiltatea de autorecenzare online, după ce, din 1 februarie, se derulase etapa de preluare date din surse administrative şi populare bază de date RPL2021.

Până în 27 mai, 10.996.951 de români completaseră chestionarele, 47,1% fără asistență din partea recenzorilor. 56,7% dintre ei erau din mediul urban.

Începând din 31 mai și până în 24 iulie, termen prelungit de la 17 iulie, se derulează colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (cu ajutorul tabletelor).

Până la 6 iulie, peste 75% din populaţia estimată fusese recenzată, în ambele etape, autorecenzare şi recenzarea prin interviuri faţă în faţă, potrivit Institutului Național de Statistică. INS (sediul central și direcțiile teritoriale de statistică) împreună cu primăriile și autoritățile locale au pregătit 20.000 de recenzori de teren pentru această acțiune.

Primul punct fix pentru efectuarea recenzării a fost deschis la sediul central al INS din Bulevardul Libertăţii, nr. 16, sector 5. Centrul este deschis de luni până duminică, între orele 8:00 şi 20:00 şi se adresează tuturor persoanelor care doresc să se recenzeze, dar, din diferite motive, nu au efectuat autorecenzarea sau nu pot primi vizita recenzorului la reședința obișnuită.

Astfel de puncte fixe de recenzare vor funcţiona până la finalul perioadei de recenzare (inițial 17 iulie) în localităţile în care ritmul de recenzare din etapa interviurilor faţă în faţă este scăzut și se vor desfășura paralel cu recenzarea pe teren. În acest mod, se vor putea recenza și persoanele care, în perioada scursă între momentul de referință al recensământului (1 decembrie 2021) și prezent, s-au mutat, respectiv și-au schimbat localitatea de reședință obișnuită, conform deciziei Comisiei Centrale pentru RPL2021.

Recenzarea prin interviu față în față, inclusiv la punctele/centrele fixe de recenzare, reprezintă ultima etapă a colectării datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) și este obligatorie. Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei.

Harta punctelor fixe de recenzare, care include aproximativ 700 de adrese, este disponibilă pe site-ul dedicat, gestionat de Institutul Național de Statistică.

Sursa: INS

Harta punctelor fixe de recenzare, aici.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a fost reflectată victoria Maiei Sandu în presa internațională: O palmă dată Kremlinului. Ce...
Bianca Drăguşanu şi Gabi Bădălău, mai fericiţi ca niciodată alături de copii. La ceas de...
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Cele mai sigure țări în care să te afli în cazul izbucnirii celui de-al Treilea...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
Păianjeni mari cât un șobolan au invadat Marea Britanie, după ce mii de exemplare au...
Apartament cu două camere scos la vânzare cu 340.000 euro în Cluj. Ironii pe rețelele...
Cântăreață din România, implicată într-un grav accident auto! Mașina ei s-a izbit cu putere de...
Planta care te scapă rapid de durere. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului
Boala care a umplut spitalele în ultimele săptămâni. Doi copii au murit deja
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Unde va petrece sărbătorile Vlad Pascu. Judecătorii au luat o decizie în cazul celui care...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
2024: La ce viteză se ia permisul în afara localității?
Document: ce dimensiuni trebuie să aibă o groapă comună la ruşi
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
Reguli ITP 2024. Se suspendă automat înmatricularea. Ce șoferi nu mai au drept legal de...
Avionul prăbușit de un pilot care și-a pierdut mințile. O catastrofă unică în istoria aviației,...
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți...
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
Momentul în care Chris Martin a căzut printr-o gaură din scenă a fost surprins video...
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Un fizician susține că un alt univers ar fi existat înainte de Big Bang