Bucureștenii din Sectorul 6 se pot recenza în cele șapte stații de metrou. În toată țara sunt deschise aproximativ 700 de puncte fixe

Bucureștenii din Sectorul 6 se pot recenza în cele șapte stații de metrou. În toată țara sunt deschise aproximativ 700 de puncte fixe
Sursa foto: Alexandra Pandrea

Locuitorii Sectorului 6 pot să completeze formularele pentru Recensământul populației și locuințelor 2021, începând de marți dimineața, în cele șapte stații de metrou din arealul unității administrativ-teritoriale, respectiv Favorit, Râul Doamnei, Valea Ialomiței, Brâncuși, Lujerului, Gorjului, Politehnica. În prezent, Sectorul 6 are 91 de recenzori la cele 30 de puncte fixe, pritre care la sediul Primăriei Sectorului 6, Administrația Școlilor, DGASPC sau Direcția de Taxe și Impozite.

Încă de la ora 9, când a început recenzarea în cele șapte stații de metrou au fost locuitori ai sectorului care s-au adresat recenzorilor pentru a completa formularele, fără însă a se forma cozi.

Recensământul populației și locuințelor 2021 – RPL2021 – este primul recensământ din România organizat integral în format digital. România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989.

Calendarul a fost prelungit

Recensământul populației și locuințelor 2021 a debutat în 14 martie, cu posibiltatea de autorecenzare online, după ce, din 1 februarie, se derulase etapa de preluare date din surse administrative şi populare bază de date RPL2021.

Până în 27 mai, 10.996.951 de români completaseră chestionarele, 47,1% fără asistență din partea recenzorilor. 56,7% dintre ei erau din mediul urban.

Începând din 31 mai și până în 24 iulie, termen prelungit de la 17 iulie, se derulează colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (cu ajutorul tabletelor).

Până la 6 iulie, peste 75% din populaţia estimată fusese recenzată, în ambele etape, autorecenzare şi recenzarea prin interviuri faţă în faţă, potrivit Institutului Național de Statistică. INS (sediul central și direcțiile teritoriale de statistică) împreună cu primăriile și autoritățile locale au pregătit 20.000 de recenzori de teren pentru această acțiune.

Primul punct fix pentru efectuarea recenzării a fost deschis la sediul central al INS din Bulevardul Libertăţii, nr. 16, sector 5. Centrul este deschis de luni până duminică, între orele 8:00 şi 20:00 şi se adresează tuturor persoanelor care doresc să se recenzeze, dar, din diferite motive, nu au efectuat autorecenzarea sau nu pot primi vizita recenzorului la reședința obișnuită.

Astfel de puncte fixe de recenzare vor funcţiona până la finalul perioadei de recenzare (inițial 17 iulie) în localităţile în care ritmul de recenzare din etapa interviurilor faţă în faţă este scăzut și se vor desfășura paralel cu recenzarea pe teren. În acest mod, se vor putea recenza și persoanele care, în perioada scursă între momentul de referință al recensământului (1 decembrie 2021) și prezent, s-au mutat, respectiv și-au schimbat localitatea de reședință obișnuită, conform deciziei Comisiei Centrale pentru RPL2021.

Recenzarea prin interviu față în față, inclusiv la punctele/centrele fixe de recenzare, reprezintă ultima etapă a colectării datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) și este obligatorie. Persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei.

Harta punctelor fixe de recenzare, care include aproximativ 700 de adrese, este disponibilă pe site-ul dedicat, gestionat de Institutul Național de Statistică.

Sursa: INS

Harta punctelor fixe de recenzare, aici.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar