Prima pagină » Social » Care sunt domeniile cu cele mai multe oferte de MUNCĂ în străinătate. Salariile pot ajunge și la 12.000 de euro

Care sunt domeniile cu cele mai multe oferte de MUNCĂ în străinătate. Salariile pot ajunge și la 12.000 de euro

Care sunt domeniile cu cele mai multe oferte de MUNCĂ în străinătate. Salariile pot ajunge și la 12.000 de euro

Românii continuă să fie interesați de locuri de muncă în străinătate, iar spre bucuria unora, există în continuare multe oferte în străinătate, unele chiar foarte bine plătite.

Potribit datelor Salario, comparatorul de salarii al eJobs, domeniul cu cele mai multe astfel de locuri de muncă oferite în 2023 este cel al transporturilor (de marfă, dar și de călători).

Aici, media salarială este de 11.000 de lei, informează Libertatea.

Pe locul al doilea se află, la egalitate, domeniile naval și aeronautic, unde media salarială este de aproximativ 12.000 de lei lunar, iar pe următoarele locuri se află retail-ul (6.000 de lei pe lună), turism și HoReCa (7.000) și industrie (8.000 de lei pe lună).

Transporturile rutiere de marfă și călători reprezintă domeniul cu cele mai multe locuri de muncă oferite în 2023 în străinătate, media salarială fiind de 11.000 de lei, arată datele Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs.

„Deși salariile sunt peste media din România, este important ca persoanele dornice să se relocheze să țină cont și de cheltuielile pentru locuință, alimente sau transport, care sunt mult mai mari, în unele cazuri, față de cele din țară”, avertizează Raluca Dumitra, șefa de marketing a eJobs România, cea mai mare platformă de recrutare de forță de muncă din țară.

Ofertele sunt extrem de variate

Aceasta atrage atenția că există tot felul de oferte, unele cu salarii peste medie, altele cu salarii mult sub, iar totul depinde de o serie de factori precum experiența cerută, țară, oraș sau mărimea companiei care oferă locul de muncă.

„Pe parcursul anului trecut, au existat luni în care companiile din afară au avut o ofertă generoasă de anunțuri, totuși, numărul de joburi în străinătate a intrat într-un picaj abrupt încă din 2020, iar de atunci nu a mai reușit să-și revină. Și aplicările pentru joburi în afară în 2023 au un procentaj cu 36% mai scăzut ca-n 2019. Însă interesul candidaților pentru ele, totuși, înregistrează o dinamică ușor ascendentă în ultimii 2 ani”, mai arată Raluca Dumitra.

Sursa foto: Shutterstock

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și