Un șofer de 40 de ani din comuna Miroși a pierdut controlul volanului într-o curbă la ieșirea din pasajul Bascov, spre Vâlcea, deși nu avea o viteză foarte mare.
Se pare însă că șoferul de Renault care se afla cu toată familia în mașină nu a respectat faptul că pe jos era ud și a pierdut controlul mașinii în curbă, apoi s-a răsturat după ce a intrat într-un șanț.
Potrivit arges-stiri.ro, niciunul dintre cei 4 pasageri nu a fost rănit grav și au primit îngrijiri medicale la fața locului.
În mașină se afla și un copil de 5 ani.
https://youtu.be/Ir8DV07mEho
Instructorul de conducere defensivă și multiplul campion la raliuri Titi Aur explică în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE ce îi lipsește șoferului român atunci când se află în trafic, dar și cum acesta poate fi educat prin conducerea defensivă.
Titi Aur punctează faptul că șoferului român îi lipsește educația în trafic întrucât în acest domeniu nu există protecție a muncii, indiferent dacă e vorba de condusul de profesie, dar de amator.
„Șoferul român nu este educat. Vorbim și de cei 7 ani de acasă, dar și de școală primară etc., și școală de șoferi, dar și de parcursul practicării meseriei de șofer, indiferent dacă e amator sau profesionist. Nimeni nu îți mai spune nimic, nimeni nu te trage de mână și ajungem din nou la discuția pe care o am mereu – în toate meseriile se face protecția muncii. În această meserie, în mersul cu mașina, dar nu numai, nu se face nimic. Și se ajunge în momentul în care cel de la volan crede că știe și poate tot, că nu i se poate întâmpla lui nimic. Mai mult, când apar situații cu orgoliu (ex. depășiri) (…) Ghinionul este că de cele mai multe ori nu se întâmplă nimic.
De multe ori se scapă la limită, de multe ori nici nu îți dai seama că ai trecut printr-o situație posibil foarte gravă. Și dacă de multe ori ai scăpat, atunci trăieși cu senzația – și ce dacă, nu s-a întâmpla nimic. Până când odată se întâmplă și atunci toate nenorocirile cu victime, cu traume, cu pagube materiale ș.a.m.d. Cursurile de conducere defensivă sunt obligatorii în toată lumea mai puțin în România. Au scopul de a-i transmite șoferului mult mai pragmatic, clar și simplu ce să facă sau ce să nu facă. Șoferul pleacă de acolo (n.r. de la cursuri) mult mai conștient de ceea ce i se poate întâmpla și mergând pe stradă este mult mai puțin probabil să producă o situație specială, dificilă, accident”, mai punctează Titi Aur la GÂNDUL LIVE.