În perioada sărbătorilor de iarnă, gătitul în exces poate fi o problemă pentru mulți români. Este realitatea și trebuie să o acceptăm – în România se gătește mult și nu puțină mâncare ajunge în coșul de gunoi!
Astfel, mulți se întreabă cât timp pot păstra la frigider (sau congelator) produsele din carne.
De multe ori se întâmplă ca produsele din carne să rămână în frigider pentru o perioadă mai mare de timp și asta fie pentru că uităm de ele, fie deoarece s-a cumpărat/gătit mai multă mâncare decât era nevoie.
Iată de ce mulți vor să știe cât timp putem să păstrăm carnea în frigider.
În stare crudă, carnea începe să-și piardă din proprietăți după 24-48 de ore, scrie mrnews.ro. Cele mai perisabile tipuri de carne sunt puiul, porcul și peștele. Gătită, carnea se păstrează la rece trei zile, cel mult patru. Altfel, riști ca mâncarea să dezvolte bacterii.
Pentru cine nu știa, nici congelatorul nu garantează o conservare perfectă și pe termen nelimitat a cărnii.