Câți lei a dat o studentă pe o porție de mușchi de porc cu piure, în CANTINA din complexul Leu din București
Doar cine a trăit studenția într-un cămin știe ce înseamnă să îți chibzuiești fiecare leu de la o lună la alta. Și cum mâncarea a fost dintotdeauna o „problemă”, nu-i de mirare că printre cele mai vânate locuri de către studenți au fost cantinele.
O alegere mereu potrivită, fiindcă mâncarea la cantină, se știe, este și ieftină, și bună!
Prețuri și condiții la „Leu”
Cele mai cunoscute și frecventate cantine bucureștene sunt „Leu”, „Politehnică”, „Tei”, „Moxa”, „Chioschi”, „Agronomie” și de la Facultatea de Drept.
În privința condițiilor, cei de la Buletin de București scriu că, la cantina „Leu”, scaunele și mesele erau bine întreținute, iar curățenia, desăvârșită. Situată pe Bulevardul Iuliu Maniu, cantina „Leu” este aproape zilnic plină, spre prânz chiar aglomerată. Toți studenții vor o masă caldă, astfel că nu se miră nimeni când trebuie să se așeze la o coadă destul de lungă.
Meniul este bogat și cuprinde ciorbe, preparate cu carne și garnituri, salate și deserturi, iar prețurile sunt de buzunarele studenților. De exemplu, un meniu constând dintr-o porție de mușchi de porc cu piure de cartofi, salată de murături, o prăjitură, o chiflă și o sticlă de apă costă 25 de lei. Același meniu, dar fără apă și cu salată de varză în locul murăturilor, plus un ștrudel de mere la desert are prețul de 15 lei.
Studenții spun nu doar că se mănâncă ieftin la cantina „Leu”, dar preparatele sunt și foarte gustoase.
„Mâncarea mi se pare bună spre foarte bună, depinde de la o zi la alta, dar mereu sunt mulțumit”, spune Filip, student la „Politehnică”. „De obicei, sunt foarte mofturoasă la mâncare, deci pentru mine chiar este o mâncare foarte bună, mereu găsesc de toate”, confirmă și Mara, tot la „Poli” studentă.