Caz incredibil de la Timișoara – dator la bancă fără să fi făcut credit!
Un caz incredibil s-a petrecut la Timișoara, acolo unde un fost angajat la o bancă a contractat un credit în numele altei persoane. Victimă este chiar verișorul său, pe numele căruia au venit de plată mai multe rate.
Ajuns în instanță, cazul a fost soluționat de judecători cu condamnare pentru bărbatul care a pus la cale un asemenea plan.
Cum a ieșit totul la iveală
Fostul angajat al băncii a contractat cu ușurință un credit de nevoie personale în numele verișorului său, ale cărui date de identitate le avea. Valoarea împrumutului – 85.000 de lei. Până la un moment dat, bărbatul a achitat ratele, iar când nu a mai avut bani …au apărut problemele. Banca l-a somat pe titularul creditului să plătească și atunci a ieșit la iveală întreaga poveste.
Cum știa că el nu este clientul băncii, „nu a luat niciun împrumut și nu a deschis niciun cont la această unitate bancară, iar datele de contact cu care figurează în sistemul bancar nu îi aparțin”, victima s-a prezentat la bancă pentru a cere lămuriri. Atunci a aflat că ofițerul de credit, cel care semnase contractul de împrumut, era chiar vărul său.
Chiar de la primul telefon, acesta a recunoscut tot ce a făcut, spunând că, din cauza datoriilor acumulate, a fost nevoit să ia un credit de nevoi personale. Doar că a făcut-o pe numele altei persoane, scrie adevarul.ro.
Sesizată de bancă, Poliția a demarat o anchetă, iar la final cazul a fost înaintat Judecătoriei Timișoara. În urma procesului, fostul angajat al băncii a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare (cu suspendare), dar și la plata sumei de 25.000 de lei (creditul rămas neachitat).
„Instanța reține că inculpatul este în vârstă de 33 de ani (29 la momentul săvârșirii faptelor), are studii superioare și lucrează în prezent ca șef de magazin. De asemenea, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale, aflându-se la prima confruntare cu legea penală şi este o persoană integrată în societate, cu posibilităţi evidente de îndreptare a conduitei„, se arată în decizia Judecătoriei Timișoara.
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.