A fost panică mare într-un sat din județul Galați, după ce un animal misterios le-a atacat oamenilor animalele. De frica arătării, localnicii au organizat patrule care să prindă „bestia”, numai că mare le-a fost surpriza când au realizat cu ce pericol aveau de-a face!
Câțiva ciobani fără frică au reușit să dea de urma animalului și, speriați de lighioana ce le ieșise în cale, au și dat foc „fiarei”. Însă nu peste mult timp aveau să afle de la medicii veterinari că au omorât, de fapt, un câine care suferea de o boală rară, ce-l lăsase fără blană.
„E mare, bă! Nu te da aproape de el, că nu știi ce boala are! Ia uite ce pute a sălbăticiune!”, au dat alarma în sat oamenii. Conform Pro Tv, sătenii s-au plâns că le dispăreau mieii și păsările din bătături și au realizat că e vorba despre o „fiară” periculoasă când au zărit animalul umblând prin sat cu botul însângerat.
„Nu știu ce animal era, că n-am văzut niciodată. Mi-o mâncat miei, așa că i-am dat acolo foc, în vale. N-avea păr pe el, numai pe cap, ca o coamă. Nu-i câine, domnule, are niște dinți…! Și a sărit aici în drum și la cioban! L-am prins, aici, în drum. Noi veneam cu oile, să le băgăm înăuntru și el venea din urmă. Băietul acela, care-l am la oi, era să sară-n gâtul lui. O dat cu bățu-n el. Când veneam cu oile la deal, el venea din urmă. Mă, ce dracu-i, mă, asta?! Eu n-am văzut nicodată. Am zis întăi că-i câne! Ce câne, mă, când s-o zvârlit deodată așa… Are două rânduri de dinți”, povestește ciobanul Lucian Timoș.
Convinși că de-a face cu o hienă, la fața locului au sosit și câțiva vânători, dar biologii și medicii veterinari au spus de la început că este un câine care suferă de o boală de piele. De aici, asemănarea lui cu hienele.
„Din imaginile pe care le-am privit consider că nu este o hienă pentru că structura corpului este total diefrită la hiene, au capul masiv, altfel de dentiție. Sigur, arată foarte ciudat. Părerea mea, este vorba de un câine sălbăticit, masiv ce-i drept, care suferă de o boală a pielii, mai mult ca sigur, o formă de râie. Hienele atacă în haită, trăiesc în haită, nu în mod solitar. Deci, sunt mai multe indicii că nu este vorba despre o hienă”, a explicat biologul Mădălin Șerban.