Prima pagină » Social » Ce a pățit o femeie din Slobozia Conachi după 20 de ani de muncă în străinătate. „Trebuie dărâmat tot”

Ce a pățit o femeie din Slobozia Conachi după 20 de ani de muncă în străinătate. „Trebuie dărâmat tot”

Ce a pățit o femeie din Slobozia Conachi după 20 de ani de muncă în străinătate. „Trebuie dărâmat tot”

O femeie care a muncit 20 de ani în străinătate și s-a chinuit să strângă ban cu ban și-a văzut toată agoniseala distrusă de viitura care a lovit localitatea Slobozia Conachi, din județul Galați.

Și-a construit o casă, dar apele revărsate în urma trecerii ciclonului Boris i-au pus-o la pământ.

„Au rămas numai ușile din ea”

Acum, femeia spune că „au rămas numai ușile din ea, atât!”, potrivit Observator.

Imobilul de aproape 60.000 de euro a fost luat de ape și „trebuie dărâmat tot” ca să poată fi reconstruit.

Ajutorul oferit de autorități, de numai 10.000 de lei, nu acoperă nici măcar mâna de lucru pentru muncitori. Suma este de 30 de ori mai mică decât investiția sa inițială.

„Nici măcar un sfert nu pot cumpăra cu acești bani”, se plânge femeia. „Am sunat la firma de construcții și doar pentru rigips, vată și șuruburi mă costă 58 de milioane”, explică ea.

Pe lângă acest ajutor, autoritățile promit și vouchere în valoare de 15.000 de lei pentru electrocasnice.

„Nu am cu ce să mă îmbrac, nu am pantofi”

Și un alt bărbat din sat spune că suma de 10.000 de lei promisă de Guvern este insuficientă pentru refacerea locuinței.

„Trebuie dărâmat tot”, arată bărbatul. „Nu am cu ce să mă îmbrac, nu am pantofi, bocanci, ciorapi. Totul s-a pierdut. O canapea costă 3.000 de lei”, spune altcineva.

Primarul comunei Slobozia Conachi, Emil Dragomir, dă asigurări că în zonă nu există riscuri de infecții, după ce mii de animale au murit în inundațiile de acum 10 zile.

„Primul lucru pe care l-am făcut a fost să eliberăm zona de animale moarte (…) Aragazele și buteliile sunt prima urgență la care facem apel pentru cei care pot să ajute”, a declarat primarul.

Ca măsură de precauție, săptămâna trecută, 27 de persoane au fost vaccinate cu antitetanos, inclusiv 12 angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), care au participat la operațiunile de salvare și curățare.

CITEȘTE ȘI:

Sacrificiile unui vis. Povestea Biancăi Jitaru, DRAMA copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate: „Mama, mă iei și pe mine?”

Românii fug de acest loc de muncă, deși pot fi plătiți cu 300 lei pe zi. Angajatorii sunt DISPERAȚI să aducă oameni din străinătate

Laurențiu Teodorescu este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si ... vezi toate articolele

Citește și