Un bărbat din Ploiești este ultima victimă a țeparilor de pe piața imobiliară. Crezând că a dat lovitura când a plătit 135.000 de euro pe trei apartamente, nu a mai verificat cu atenție persoana cu care face tranzacția. În scurt timp, însă, avea să regrete amarnic.
Povestea nu s-a sfârșit, căci în peisaj au apărut avocații și procurorii, iar un judecător va trebui, acum, să facă dreptate.
Din păcate, nu vorbim de un singur păgubit, ci de mai mulți oameni înșelați de dezvoltatorii imobiliari.
Potrivit Antena 1, aceștia solicitau bani pentru apartamente, dar în realitate tot ce ofereau erau niște promisiuni de vânzare. Ulterior, într-un adevărat șoc trăit, clienții aveau să descopere că apartamentele cumpărate de ei deja fuseseră vândute și aveau locatari mutați.
Ancheta a scos la iveală o adevărată schemă, din care mai făceau parte notari și avocați.
Se pare că dezvoltatorii au țepuit 16 persoane în acest fel, pe care le-au convins să semneze contracte de promisiune de vânzare a unor apartamente aflate în construcţie. Totul s-a petrecut între 2016 şi 2022.
Clienţii au plătit, în total, peste 1 milion de euro.
Tranzacția părea cât se poate de legală, având și girul unor notari. Ce nu știau, însă, clienții era că notarii au fost, toți, mână în mână cu dezvoltatorii imobiliari.
Actele semnat la notariat nu ajungeau niciodată la cadastru.
Un total de 16 persoane au fost escrocate în felul acesta.
În cauză sunt cercetați Marioara şi Mihai Lupu, mamă şi fiu, potrivit sursei citate.
Cei doi au ridicat două ansambluri imobiliare în sudul Ploieştiului, iar apartamentele au fost scoase la vânzare la preţuri mici – 43.000 de euro pentru un apartament de 2 camere.
Unul dintre clienți a plătit 135.000 de euro pentru trei apartamente. Dar, când a trecut să vadă cum arată unul dintre apartamentele rezervate, a avut un adevărat șoc zărind oameni înăuntru.
„Avea perdele la geam, uşile erau încuiate şi deja erau montate contoarele de înregistrare a consumului de gaz şi de curent electric”, spune bărbatul păgubit.
O altă persoană înșelată a povestit: „M-am trezit că sunt înştiinţat de vecini că ar vedea lumină. Ne-am mutat noi acolo?! Se circulă, se nu ştiu ce…”.
După ce au vândut toate apartamentele, dezvoltarii au fost ajutați de un avocat să schimbe acționariatul firmei. Iar mai apoi, au declarat insolvența societății, astfel încât persoanele păgubite să nu îşi poată recupera banii.
Procurorii i-au reținut pe cei doi dezvoltatori imobiliari, alături de un notar și un avocat, ultimii fiind acuzați de complicitate.