Ce au mai inventat infractorii bucureșteni. Victimele, păcălite să plătească mii de lei (VIDEO)
This browser does not support the video element.
Infractorii români nu duc lipsă de imaginație, iar Bucureștiul a devenit, cumva, locul în care escrocii își dau examenul. Joi, 3 iunie, ofițeri de la Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare două mandate de percheziţie, în Bucureşti și județul Giurgiu, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de înșelăciune, complicitate la înșelăciune și tentativă la înșelăciune.
În perioada martie 2020-prezent, polițiști din cadrul Sectorului 5 – Serviciul Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au documentat activitatea unor persoane specializate în săvârșirea de infracțiuni de înșelăciune.
Locul de veci, punctul sensibil al românilor
Persoanele, doi bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani, toate cunoscute cu preocupări de natură infracțională, sub pretextul că sunt angajați la administrația cimitirelor sau în cadul altor instituții, abordau părțile vătămate ce dețineau locuri de veci, pe care le induceau în eroare cu privire la faptul că structura de rezistență ar fi fost afectată și că necesită reparații urgente, obținând astfel diferite sume de bani.
În urma activităților întreprinse și a probatoriului administrat, în sarcina acestora s-a stabilit:
- În martie 2020, femeia de 27 de ani, recomandându-se drept secretară în cadrul adminstrației unui cimitir, ar fi contactat telefonic o persoană și, sub pretextul că locul de veci pe care soțul îl are la cimitir a fost inundat, ar fi pretins mai multe sume de bani, pentru reparații. Pentru ridicarea sumelor, femeia s-a deplasat la adresa persoanei vătămate, însoțită de unul dintre bărbați, prejudiciul creat fiind de aproximativ 9.000 de lei;
- În aprilie 2020, unul dintre bănuiți ar fi contactat telefonic un bărbat și, sub pretextul că este reprezentant al unui cimitir care se ocupă cu consolidarea mormintelor, ar fi pretins suma de 600 de lei pentru consolidarea mormântului fiicei vătămate. Suma de bani ar fi fost ridicată de femeia de 27 de ani;
- În iulie 2020, unul dintre bărbați, sub pretextul că este de la o casă de ajutor reciproc, i-ar fi comunicat persoanei vătămate că fosta sa soție care a decedat ar fi avut o sumă strânsă, iar pentru a intra în posesia acestor bani i-a solicitat suma de 4.000 lei, reprezentând anumite taxe. În aceeași zi, femeia de 27 de ani, însoțită de unul dintre bărbați, s-ar fi deplasat la domiciliul persoanei vătămate, unde ar fi primit suma de 2.000 de lei.
În urma audierilor și a probatoriului administrat, persoanele în cauză au fost reținute, ulterior față de acestea fiind dispusă măsura arestului preventiv.