Pentru cei care țin post în această perioadă, ca și pentru cei care doar au intoleranță la lactoză, rețeta pentru un unt vegan este binevenită,
Delicios și ușor de preparat, untul de post necesită puține ingrediente, fiind preparatul căutat de mulți români.
Untul de pot poate fi gata în 30 de minute și se consumă pe pâine prăjită sau chiar legume crude.
Cine vrea să-l încerce, are nevoie de următoarele ingrediente:
Rețeta este extrem de simplă, după cum scrie revista Unica:
laptele de soia, oțetul de mere și sarea se amestecă într-un castron mare, apoi se lasă să se odihnească timp de 10 minute. Untul de cocos se topește (30 de secunde la cuptorul cu microunde), după care se pasează, preț de un minute, într-un blender, împreună cu laptele de soia. Când ați terminat, adăugați lecitina din soia, amestecați și dați deoparte; lecitina din soia are rol de emulsifiere. Compoziția rezultată este unt de post, peste care se presară puțină sare și, după gust și preferință, piper. Untul de post se toarnă într-un recipient potrivit și se lasă la congelator timp de cel puțin 1 oră. Se poate consuma în termen de 15 zile.
De asemenea, puteți face în casă și margarină vegetală. Pentru asta, aveți nevoie de:
Migdalele se curăță de coajă și se macină într-un robot de bucătărie, un blender manual sau cu o râșniță. Se adaugă sare, fulgi de drojdie inactivă, turmeric, apoi lapte de migdale și oțet. Mixați la viteză maximă până când rezultă o compoziție omogenă (aproximativ 2 minute), peste care trebuie să adăugați uleiu de cocos lichid.
Când este gata, turnați compoziția într-un recipient și lăsați-o la frigider preț de câteva ore.