Revelionul în stradă sau în afara țării era ceva de neconceput înainte de 1989. În timpul regimului comunist, românii petreceau noaptea dintre ani acasă, împreună cu rudele și prietenii. În Epoca de aur, distracția de Revelion era în fața televizorului.
Ca de fiecare dată după discursul lui Nicolae Ceaușescu. Televiziunea publică difuza aproape toată noaptea muzică ușoară și populară și scenete cu cei mai cunoscuți actori ai momentului.
Toma Caragiu, Puiu Călinescu, Dem Rădulescu, Stela Popescu și Alexandru Arșinel, Draga Olteanu-Matei, Nae Lăzărescu și Vasile Muraru sau Jan Constantin sunt doar câțiva dintre artiștii celebri care destindeau atmosfera în noaptea dintre ani. Aceștia făceau glume, cântau și prezentau diferite schițe amuzante, spre deliciul spectatorilor dornici de distracție și voie bună.
Înainte de 1989, nu erau multe opțiuni. În noaptea de Anul Nou, oamenii stăteau acasă ori mergeau în vizită la rude sau prieteni. În ciuda neajunsurilor, fiecare familie pregătea masă festivă cea mai bogată din an, masă de pe care nu lipseau sarmalele, salata de beouf ori ouăle umplute cu pate. Noaptea trecerii dintre ani era singura în care se difuza program prelungit și nu era întrerupt curentul.
Astfel, timp de câteva ore, românii se strângeau în fața televizorului pentru câteva ore de divertisment.
În mod cu totul excepțional, televiziunea publică avea program aproape toată noaptea. Difuza muzică ușoară, populară și sketch-uri cu cei mai cunoscuți actori. Erau și câteva secvențe cu vedete internaționale la rubrica varietăți internaționale. Pentru mulți, Revelionul însemna savurarea celor câteva ore bune de transmisie TV. Era o sărbătoare pentru români.
Vorbitor 4: La miezul nopții, distracția era întreruptă de mesajul lui Nicolae Ceaușescu. Cei mai înstăriți putea opta și pentru un Revelion la restaurant sau într-o stațiune de la munte.