Prima pagină » Social » Cum poți să scapi de frigiderul, aragazul sau televizorul vechi

Cum poți să scapi de frigiderul, aragazul sau televizorul vechi

Cum poți să scapi de de frigiderul, aragazul sau televizorul vechi?Asociația Environ organizează o nouă ediție a campaniei România Reciclează, în perioada 15 aprilie – 15 noiembrie 2021, programul național de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și baterii și acumulatori uzați (DBA).

Iată ce trebuie să faci dacă vrei să scapi de frigiderul vechi

Aparatele electrice vechi,  defecte sau scoase din uz, fie că vorbim de un frigider, aragaz sau televizor, îți ocupă inutil spațiul în casă și constituie un pericol pentru mediul înconjurător și sănătatea oamenilor. Colectarea deșeurilor se realizează în cadrul punctelor fixe stabilite pentru fiecare localitate în parte sau direct de la domiciliul participanților, în baza unei solicitări efectuate la numărul de call center 031.827.0000. Calendarul acțiunilor de colectare și regulamentul campaniei care prevede modul de recompensare al cetățenilor care predau deșeuri electrice și baterii uzate sunt disponibile pe pagina www.romania-recicleaza.ro.

Campania se derulează în parteneriat cu peste 150 de autorități publice locale din toată țara și are în vedere organizarea unor ample acțiuni de colectare a aparaturii electrice vechi sau defecte de la populație.

Primăriile se pot alătura acțiunilor de colectare

Primăriile care doresc să se alăture campaniei și să organizeze acțiuni de colectare, indiferent de dimensiunea localității, se pot înscrie pe adresa [email protected] sau pe site-ul campaniei

„Unul dintre principalele motive pentru care oamenii sunt reticenți în ceea ce privește reciclarea îl reprezintă lipsa punctelor de colectare aflate în proximitate. Proiectul Asociației Environ, România Reciclează, a luat naștere din dorința de a oferi cetățenilor o modalitate practică pentru predarea responsabilă a deșeurilor electrice și a bateriilor și acumulatori uzați. Cu o informare corectă și soluții accesibile, comportamentul oamenilor se schimbă. Ne bazăm pe implicarea  primăriilor pentru construirea unui sistem funcțional de colectare care să încurajeze reformarea modului în care gestionăm deșeurile”, a declarat Roxana Puia, directorul de marketing al Asociației Environ.  

Programul România Reciclează lansat în iunie 2018  face parte din strategia Environ de îndeplinire a obligațiilor legale de asigurare a colectării deșeurilor electrice de la gospodăriile particulare. Zeci de mii de români au predat până acum peste 600 de kg de aparatura electrică veche și baterii uzate contribuind astfel la economisirea a 864 tone emisii de dioxid de carbon. Începând cu 2021, ținta României de colectare a deșeurilor electrice și electronice este de 65%.

Citește și