Cum răspunde Termoenergetica (fostă RADET) la anunțul ELCEN privind colapsul sistemului de termoficare
Compania Termoenergetica reacționează la afirmațiile făcute de reprezentanții ELCEN, pe care le consideră ca fiind aruncate în spațiul public cu scop electoral, acum înainte de alegeri!
Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) consideră manipulator modul în care sunt folosite trunchiat, incomplet și în mod evident cu rea-voință informațiile prezentate de către reprezentanții ELCEN, cu scopul de a induce în eroare opinia publică.
Reacția vine după ce ELCEN a anunțat că pierderile din rețeaua de termoficare a Capitalei ajung, în luna august, la 2200 de tone de apă/oră, aproape dublu față de anul trecut și triplu comparativ cu anul 2016, avertizează compania Electrocentrale București. ELCEN susține că sistemul este aproape de colaps, iar bucureștenii riscă să rămână fără apă caldă și fără căldură la iarnă, dacă ne vom confrunta cu temperaturi foarte scăzute. Pierderile „au ajuns aproape de nivelul critic la care rețeaua nu mai poate funcționa”, .„ba chiar ar putea apărea și probleme în alimentarea cu electricitate”, susține compania.
În acest moment sunt în derulare lucrări de reabilitare a rețelei de termoficare în 19 șantiere
În replică, cei de la Termoenergetica spun că pe toată durata sezonului cald au fost executate mai multe tipuri de lucrări la rețelele de termoficare, în mai multe zone, din toate sectoarele Municipiului București. În acest moment sunt în derulare lucrări de reabilitare a rețelei de termoficare în 19 șantiere. În paralel cu aceste șantiere, zilnic s-au executat și se execută lucrări de mentenanță sau lucrări programate pentru remedierea defecțiunilor și a deficiențelor apărute, precum și a avariilor survenite în rețea.
„Opririle din rețeaua de termoficare implică atât goliri cât și încărcări ale rețelei de termoficare”
„De aici rezultă două aspecte foarte importante, prezentate trunchiat și incomplet în comunicatul ELCEN, respectiv: a) opririle din rețeaua de termoficare implică atât goliri cât și încărcări ale rețelei de termoficare ceea ce are drept consecință creșterea volumului apei de adaos invocat de ELCEN. b) opririle din rețeaua de termoficare implică neasigurare agentului termic către client sau consumator pe perioada desfășurării lucrărilor (în cazurile unde nu există altă linie de alimentare cu agent termic, sau nu există posibilitatea de a realiza provizorate).”, arată compania.