Cum scapi de igrasie și MUCEGAI. Trucul testat de milioane de gospodine din toată lumea
Milioane de gospodine din toată lumea au testat acest truc care ajută la eliminarea igrasiei și a mucegaiului.
Igrasia este una dintre cel mai des întâlnite probleme, care poate apărea atât în locuinţele vechi, cât şi în cele noi.
Igrasia și mucegaiul, probleme pentru sănătate
Dincolo de aspectul deloc plăcut, igrasia înseamnă și un pericol pentru sănătate, de aceea trebuie prevenită apariția acesteia. Iar dacă nu este îndepărtată în timp util, igrasia duce la dezvoltarea mucegaiului, ai cărui spori produc substanţe iritante ce pot cauza alergii și, în timp, boli pulmonare cronice.
Mulți se întreabă ce-i de făcut pentru a scăpa de igrasie și mucegai. Un truc simplu și eficient acționează foarte bine și în cel mai scurt timp vă redă „sănătatea” locuinței. Este nevoie doar de o sticlă, un ciorap și puțină sare grunjoasă.
Petele de mucegai se îndepărtează cu ajutorul apei oxigenate cu o concentraţie de 3%. Pulverizați peste zonele afectate de mucegai şi lăsați să acţioneze peste noapte. De asemenea, și oţetul se dovedește extrem de eficient în îndepărtarea mucegaiului.
Prevenirea petelor de mucegai şi a igrasiei presupune reducerea umidității. Tăiați în două o sticlă de plastic, scoateți capacul și răsuciți partea superioară plasând-o în jos. Apoi, umpleți un ciorap cu sare grunjoasă și faceți un nod. Acest dezumidificator natural se va așeza în locul în care există mucegai, iar peste noapte sarea va absorbi toată umiditatea.
Milioane de gospodine au testat acest truc care rezolvă problema igrasiei şi a mucegaiului.
Efectele mucegaiul asupra sănătăţii
Igrasia și mucegaiul apar în locurile unde există umiditate în exces – toalete, scurgeri, colţurile peretelui, ferestre etc. Dacă pe un perete observați mai multe pete închise la culoare, atunci sunt șanse mari să fie vorba de mucegai.
Persoanele expuse la sporii de mucegai prezintă simptome precum, tuse, nas înfundat și/sau mâncărimi ale ochilor. Există, însă, și un tip de mucegai care produce micotoxine, ce în timp, după o expunere îndelungată, pot fi letale.
În urmă cu aproape 20 de ani, Institutul de Medicină din Statele Unite a demonstrat legătura dintre expunerea la mucegai şi afecțiunile tractului respirator, potrivit sfatulmedicului.ro.