Prima pagină » Social » DECES. Cum a murit un turist de 45 de ani în Retezat, după ce a urcat pe munte. S-a oprit să se odihnească, apoi i s-a făcut rău

DECES. Cum a murit un turist de 45 de ani în Retezat, după ce a urcat pe munte. S-a oprit să se odihnească, apoi i s-a făcut rău

DECES. Cum a murit un turist de 45 de ani în Retezat, după ce a urcat pe munte. S-a oprit să se odihnească, apoi i s-a făcut rău

Un turist român a murit duminică în apropierea lacului Bucura , la 2.040 metri altitudine, în Masivul Retezat, după ce i s-a făcut rău, acesta fiind declarat mort după 90 de minute în care salvamontiştii prezenţi în zonă au încercat să-l resusciteze.

„Bărbatul a urcat până la lacul Bucura. S-a oprit să se odihnească, iar apoi, dintr-o dată, i s-a făcut rău şi nu s-a mai putut ridica de jos. Salvamontiştii care se aflau la refugiul Bucura, în imediata apropiere, au încercat să-l resusciteze timp de 90 de minute, însă, din păcate, fără rezultat”, a declarat  pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

S-a solicitat și un elicoptar, dar nu a putut decola

Potrivit acestuia, salvamontiştii au solicitat şi prezenţa unui elicopter, dar aparatul nu s-a putut deplasa la faţa locului din cauza condiţiilor meteo dificile din staţia de decolare.

Bărbatul avea 45 de ani şi locuia în comuna Sălaşu de Sus, judeţul Hunedoara.

Două echipe de salvamontişti, cu un număr total de 12 salvatori montani, au preluat trupul neînsufleţit al bărbatului şi l-au transportat până într-un loc unde a putut fi preluat de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.

Pericol de avalanșe la munte

Temperaturile scăzute și ninsorile de la începutul lunii iunie au dus la formarea unui strat consistent de zăpadă. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a avertizat la începutul lul lunii că, din cauza topirii zăpezii, ca urmare a temperaturilor crescute din zilele de iunie, există riscul declanșării de avalanșe în Munții Făgăraș și Bucegi.

Astfel, în Munții Făgăraș și Bucegi, la altitudini de peste 2.000 de metri, zăpada a măsurat la începutul lunii 25 cm la Bâlea-Lac și 59 cm la Vf. Omu.

Un strat mai redus de zăpadă a fost înregistrat la stațiile meteorologice din celelalte masive montane din țară: 3 cm la Iezer, 2 cm la Ceahlău-Toaca și 1 cm la Călimani.

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele

Citește și