Dieta lui Dumnezeu | Ce să mănânci ca să scapi de 10 kilograme în 40 de zile
Pentru a avea o viață echilibrată, nutriționistul Jordan Rubin a gândit „Dieta lui Dumnezeu” pentru a fi benefică corpului, dar și psihicului, scrie cancan.ro. El a publicat cartea „The Maker`s Diet” („Dieta lui Dumnezeu”) și a dezvoltat un regim alimentar construit pe patru principii de bază:
- sănătatea fizică
- sănătatea mentală
- sănătatea spirituală
- sănătatea emoțională
Cartea „The Maker’s Diet” promovează întoarcerea la origini, la alimentaţia simplă, arhaică ce se regăseşte în Vechiul Testament.
„Dieta lui Dumnezeu” se bazează pe legile vechi evreiești, fiind interzise carnea de porc și slănina. Este permisă carnea roșie, carbohirați și unele grăsimi saturate.
Un alt principiu de urmat pe care autorul îl recomandă este ca alimentele să fie consumate în starea lor naturală, neprelucrate, nerafinate și netratate cu pesticide sau hormoni.
Alimentele bogate în fibre, grăsimi naturale:
- brocoli
- conopidă
- fructe de pădure
- struguri
- semințe
- nuci
- cereale
- legume
- pește
- unt
- brânzeturi
- lapte
Nutriționistul recomandă consumul de carne slabă, somonul alături de salate, de exemplu, iar carbohidraţii recomandaţi sunt cei din surse naturale, cum ar fi mierea, fructele sau laptele.
Alimentele interzise
Ca în orice dietă există și alimente care nu trebuie consumate, cum ar fi:
- produse procesat sau tratate din comerț
- produse modificate genetic
- alimente tratate cu substanțe chimice
- alimente care conțin coloranți
- zahărul
- carnea de porc
- sucuri și băuturi din comerț