Prima pagină » Social » GÂNDUL LIVE. Elev în an terminal: „Nu voi merge la orele de pregătire, este un risc nejustificat”

GÂNDUL LIVE. Elev în an terminal: „Nu voi merge la orele de pregătire, este un risc nejustificat”

Alexandru Rădulescu, membru în Asociația Elevilor din București și Ilfov, a prezentant, la Gândul Live, punctul de vedere al unui elev în an terminal, cu o săptămână înainte de începerea perioadei de pregătire pentru examenele naționale și cu o lună înainte de bacalaureat.

„Fiind elev de clasa a 12-a, personal voi alege să nu ma duc la aceste ore de pregătire pentru că este un risc nejustificat, dat fiind că în două săptămâni de pregătire fac undeva la 3 ore de curs, ceea ce nu ar putea să recupereze niciodată orele care s-au pierdut în tot acest timp și recapitularea care putea fi făcută”, a spus Alexandru Rădulescu, la Gândul Live.

„Posibilitatea unei îmbolnăviri, atât la pregătire, cât și la examene, există chiar și în drumul elevului către școală sau liceu”

Potrivit reprezentantului Asociației Elevilor din București și Ilfov, Ministerul Educației putea pune mai bine la punct școala online și să asigure resursele necesare, pentru că sunt 900.000 de elevi care nu au acces la resursa online în acest moment, și foarte puține lucruri s-au schimbat față de momentul inițial al închiderii școlilor.

„Nici nu putem pune presiune pe profesori, pentru că nu au fost pregătiți pentru așa ceva, e un lucru care ne-a luat prin surprindere pe toți, dar, în același timp, cursurile nu sunt cele mai bune și nu pot să spun că s-a schimbat ceva semnificativ în desfășurarea orelor online. În acest moment, acestea nu pot substitui procesul didactic care se întâmpla la școală”, a spus Alexandru Rădulescu.

Măsurile de protecție luate în școli resprezintă un plus, consideră Alexandru Rădulescu, „dar în același timp trebuie luat în calcul că posibilitatea unei îmbolnăviri, atât la pregătire, cât și la examene, există chiar și în drumul elevului către școală sau liceu”. În plus, elevul a explicat și că a făcut acasă o simulare de examen cu masca pe față și a destăinuit că i-a fost foarte greu să respire și să se concentreze.

Calendarul examenului de bacalaureat

Potrivit Inspectoratului Școlar al ISMB, mai puțin de un sfert din elevii din Capitală au anunțat că vor merge la școală ca să se pregătească pentru examenele naționale. Un număr de 4.521 de elevi de clasa a VIII-a, din totalul de 16.900, și-au anunțat prezența la cursurile de pregătire pentru Evaluarea Națională și 3.214 liceeni, din cei 16.912, spun că vor veni să își îmbunătățească cunoștințele pentru examenul de bacalaureat, conform oficialului Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB)

Pregătirea elevilor de la clasa a VIII-a și a celor de clasa a XII-a sau a XIII-a se va desfășura între 2 și 12 iunie și în acest sens, prin ordin comun al Ministerului Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății, s-au impus o serie de reguli stricte pentru distanțare socială și igienă pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, printre care obligativitatea purtării măștilor de protecție în interior.

Calendarul examenului de bacalaureat a fost anunțat luni de Ministerul Educației și Cercetării, după ce a fost aprobat prin ordin al ministrului. Prima probă, cea la Limba şi literatura română, urmează să aibă loc pe 22 iunie. Înscrierile sunt programate în perioada 3 – 10 iunie, iar între 11 şi 17 iunie – echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale.

Rezultatele vor fi afişate pe 30 iunie, până la ora 12:00, iar cele finale, după rezolvarea contestaţiilor, pe 5 iulie.

Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul ... vezi toate articolele