Prima pagină » Social » Gestul șocant la care a recurs o femeie: i-a injectat soțului INSULINĂ doar ca să-i arate cum este să fii diabetic

Gestul șocant la care a recurs o femeie: i-a injectat soțului INSULINĂ doar ca să-i arate cum este să fii diabetic

Gestul șocant la care a recurs o femeie: i-a injectat soțului INSULINĂ doar ca să-i arate cum este să fii diabetic

Un bărbat a murit după ce soția sa, bolnavă de diabet, i-a injectat în mod intenționat insulină, doar pentru a-i arăta cum este să fii hipoglicemic.

Femeia, în vârstă de 59 de ani, și partenerul ei de viață au avut o dispută pe marginea aceastei afecțiuni, diabetul de tip 1, bărbatul numind-o o boală benignă.

În mai puțin de două săptămâni, s-a  întâmplat asta

Povestea vine din Franța, mai precis Côtes-d’Armor.

Potrivit Daily Mail, după ce i-a injectat bărbatului insulină, seara, înainte de culcare, femeia l-a găsit dimineața inconștient. Incidentul a avut loc vara asta, în dasta de 28 iulie, notează sursa citată.

Dus de urgență la spital, soțul femeii a decedat în mai puțin de de două săptămâni, medicii nereușind să-l mai repună pe picioare.

Acum, Poliția a lansat o anchetă, iar soția a fost acuzată de tentativă de crimă și plasată în arest preventiv.

Procurorul public din Saint-Brieuc, Nicolas Heitz, a declarat:

„Soția victimei ne-a spus că i-a administrat insulină seara, înainte de culcare, fără ca bărbatul să obiecteze. A vrut să-i arate cum este să fii în hipoglicemie, căci el îi spusese că diabetul de tip 1 este o boală benignă. Dimineața, când s-a trezit, femeia a sunat la numărul unic de urgență după ce a observat că soțul ei era inconștient”.

Deocamdată, anchetatorii caută să afle dacă femeia era conștientă de pericolele injectării insulinei unui om sănătos, așa cum era soțul ei.

Diabetul de tip 1 determină creșterea nivelului de glucoză (zahăr) din sânge. Se întâmplă atunci când organismul nu este capabil să producă suficientă insulină, care controlează glucoza.

Potrivit medicilor de specialitate, utilizarea insulinei de către un non-diabetic poate duce la scăderi grave ale nivelului de glucoză din sânge, iar acest lucru se poate dovedi fatal.

Prea multă insulină duce la eliminarea a prea mult zahăr în sânge, rezultând o stare numită hipoglicemie. Hipoglicemia ușoară cauzează oboseală, amețeală, nervozitate și dureri de cap. Mai grav, hipoglicemia severă poate induce convulsii și pierderea cunoștinței.

Supradozajul cu insulină sau administrarea insulinei ca non-diabetic determină starea de hipoglicemie severă, care poate duce în cele din urmă la leziuni cerebrale, atacuri de cord și moarte.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și