Tânăra în vârstă de doar 31 ani, însărcinată în cinci luni și infectată cu virusul SARS-CoV-2, a decedat, joi, la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) din Baia Mare, acolo unde era internată de două săptâmâni. Femeia care a ajuns la spital pe data de 17 iulie, cu dureri mari, a fost diagnosticată cu dublă pneumonie și pozitivă la testul COVID-19.
Sursele medicale au declarat pentru GÂNDUL.RO că tânăra ar fi refuzat în primă fază tratamentul, pe motiv că este însărcinată. Femeia s-ar fi infectat cu coronavirus în urma participării la o ceremonie religioasă în Șomcuta Mare, orașul său natal.
Medicii băimăreni au făcut inclusiv un apel la donatorii de plasmă, care au fost deja infectați cu COVID-19 și în urma tratamentului s-au vindecat, pentru a o ajuta pe tânără. Contactat de reporterul GÂNDUL.RO, directorul medical din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare a refuzat să vorbească despre cazul tinerei de 31 ani, precizând că trebuie să ne adresăm Grupului de Comunicare Strategică.
O altă femeie de doar 38 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni și infectată cu coronavirus, a murit în timp ce era transferată de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Arad spre Spitalul din Timișoara. Femeia, mamă a patru copii, nu a rezistat și pe drum a suferit un stop cardio-respirator care i-a fost fatal, atât ei, cât și fătului.
Managerul Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu, a descris cazul pe care l-a avut, joi, drept unul „halucinant”. Ba mai mult, managerul subliniază că pacienta ar fi fost asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă.
„De ce este halucinant cazul? Pentru că din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad, inițial în Secția de Chirurgie, pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme. Atunci când pacienta a început să se decompenseze, a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător. Din informațiile noastre, a fost > în această dimineață la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește. Acest lucru este halucinant, având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI”, explică managerul Spitalului Județean Timișoara, într-o postare pe Facebook.