Gravida de 31 de ani din Baia Mare a murit după ce s-a infectat cu COVID-19 la o ceremonie religioasă! Directorul medical al spitalului unde a decedat tânăra refuză să vorbească! (SURSE)
Tânăra în vârstă de doar 31 ani, însărcinată în cinci luni și infectată cu virusul SARS-CoV-2, a decedat, joi, la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) din Baia Mare, acolo unde era internată de două săptâmâni. Femeia care a ajuns la spital pe data de 17 iulie, cu dureri mari, a fost diagnosticată cu dublă pneumonie și pozitivă la testul COVID-19.
Sursele medicale au declarat pentru GÂNDUL.RO că tânăra ar fi refuzat în primă fază tratamentul, pe motiv că este însărcinată. Femeia s-ar fi infectat cu coronavirus în urma participării la o ceremonie religioasă în Șomcuta Mare, orașul său natal.
Medicii au făcut apel la donatori de plasmă
Medicii băimăreni au făcut inclusiv un apel la donatorii de plasmă, care au fost deja infectați cu COVID-19 și în urma tratamentului s-au vindecat, pentru a o ajuta pe tânără. Contactat de reporterul GÂNDUL.RO, directorul medical din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare a refuzat să vorbească despre cazul tinerei de 31 ani, precizând că trebuie să ne adresăm Grupului de Comunicare Strategică.
Cazul femeii în vârstă de 38 de ani, transferată între spitale și decedată în urma infecției cu COVID
O altă femeie de doar 38 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni și infectată cu coronavirus, a murit în timp ce era transferată de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Arad spre Spitalul din Timișoara. Femeia, mamă a patru copii, nu a rezistat și pe drum a suferit un stop cardio-respirator care i-a fost fatal, atât ei, cât și fătului.
Managerul Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu, a descris cazul pe care l-a avut, joi, drept unul „halucinant”. Ba mai mult, managerul subliniază că pacienta ar fi fost asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă.
„De ce este halucinant cazul? Pentru că din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă. Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad, inițial în Secția de Chirurgie, pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme. Atunci când pacienta a început să se decompenseze, a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător. Din informațiile noastre, a fost > în această dimineață la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește. Acest lucru este halucinant, având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI”, explică managerul Spitalului Județean Timișoara, într-o postare pe Facebook.