INCREDIBIL. Marius Csampar, cel mai periculos criminal în serie din România, s-a făcut vlogger după eliberare: ”Sper ca mama să mă ierte pentru ce am făcut”

INCREDIBIL. Marius Csampar, cel mai periculos criminal în serie din România, s-a făcut vlogger după eliberare: ”Sper ca mama să mă ierte pentru ce am făcut”
INCREDIBIL. Marius Csampar, cel mai periculos criminal în serie din România, s-a făcut vlogger după eliberare: ”Sper ca mama să mă ierte pentru ce am făcut”
Publicat: 16/06/2020, 16:37
Actualizat: 16/06/2020, 17:25

Marius Csampar este singurul român care a fost condamnat la 99 de ani de închisoare. A ucis șase oameni, cu sânge rece, fiind eliberat – pentru bună purtare – după 22 de ani de detenție. I s-a spus și ”vânătorul de oameni”, iar după ieșirea din penitenciar a devenit… vlogger.

De-a lungul anilor petrecuți în spatele gratiilor, Marius Csampar a dorit să convingă autoritățile că a trecut printr-o schimbare radicală, astfel că sângerosul criminal a fost recompensat de 20 ori cu suplimentarea drepturilor și de 16 ori cu ridicarea măsurii disciplinare aplicate anterior. A participat, de altfel, și la programe educative, obținând 139 de zile-câștig ca urmare a muncii pe care a prestat-o în penitenciar.

Ieșirea din închisoare nu l-a transformat doar într-un om liber, ci – chiar dacă poate părea halucinant – într-un vlogger care dorește să dea… sfaturi de viață eventualilor urmăritori din mediul online. De ”Sâmbăta morților”, fostul criminal în serie a ieșit pe stradă și a împărțit pachete, ”de pomană” pentru mama sa. Spune că și-ar dori să fie iertat de aceasta, de pe lumea cealaltă, și regretă că nu a ascultat-o, că nu s-a ținut de școală și că a provocat atâta ”rău”.

”A fost Sâmbăta Morţilor şi am decis cu cineva apropiat să mă duc la mormânt la mama mea. Am făcut nişte pachete pentru a împărţi la câţiva amărâţi de acolo. Sper că, de acolo de unde e ea, să mă ierte pentru ce am făcut, să mă ierte pentru că nu am ascultat-o, să mă ierte că nu m-am ţinut de şcoală şi să mă ierte pentru tot răul pe care l-am lăsat în spate” , a spus Marius Csampar, potrivit romaniatv.net.

Marius Csampar a comis prima crimă la doar 16 ani

Marius Csampar nu avea decât 22 de ani atunci când a fost condamnat la închisoare pe viață. A comis prima crimă la vârsta de 16 ani, iar în numai patru ani – între 1994 și 1997 – avea să ucidă șase oameni.

A declarat în fața anchetatorilor că a ucis de foame, dar că a ucis și din răzbunare. Oficial, Marius Csampar are șase victime la activ, însă s-a spus că a omorât şi la întâmplare, fiind bănuit şi în alte cazuri de crimă care au rămas, din păcate, cu autor necunoscut.

La un moment dat, criminalul a trăit timp de opt luni alături de un grup de oameni ai străzii, într-un canal din parcul Titan. Tot ceea ce se fura era adus acolo și, atunci  când unul dintre boschetari i-a contestat supremația, l-a ucis în timp ce dormea. Ce a urmat a fost șocant. I-a tăiat capul, l-a incendiat şi apoi… a jucat fotbal cu el. Declarația pe care a dat-o în fața anchetatorilor a rămas memorabilă. „După ce i-am tăiat capul, am venit cu el încoace şi l-am aruncat în apă. Te simţi puternic când faci aşa ceva!”, a mărturisit Marius Csampar în faţa anchetatorilor.

În 1997, chiar criminalul anunţa polițiștii că a descoperit un cadavru în ruinele cinematografului „Feroviar”. Dar realitatea era cu totul alta, iar Csampar a devenit, din martor, acuzat. Ştia prea multe amănunte, cunoştea victima, iar locul în care era cadavrul era inaccesibil. În timpul anchetei,  criminalul a vorbit şi de celelalte victime, conducându-i pe polițiști acolo unde se afla un alt cadavru. Așa a ieşit la lumină imaginea unuia din cei mai sângeroşi criminali din România. A recunoscut şase crime, însă poliţiştii cred și acum că numărul victimelor ”vânătorului de oameni” este mult mai mare.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cristina Șișcanu vorbește despre cum și-a educat copiii: „Am crescut cumva 3 copii total diferiți....
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor