Prima pagină » Social » Lege pentru redeschiderea restaurantelor! În ce condiții ar putea funcționa localurile în interior

Lege pentru redeschiderea restaurantelor! În ce condiții ar putea funcționa localurile în interior

Lege pentru redeschiderea restaurantelor! În ce condiții ar putea funcționa localurile în interior
Membrii CNSU discută marți scenariile pentru redeschiderea restaurantelor

Mai mulți parlamentari PMP au depus săptămâna trecută la Senat un proiect legislativ prin care s-ar putea introduce în actuala lege o excepţie potrivit căreia activitatea la interior a restaurantelor, cafenelelor şi  a altor localuri să fie reluată!

Dacă va fi promulgată, inițiativa legislativă va conduce la deschiderea restaurantelor!

Proiectul de lege prevede ca servirea clienților la mesele din restaurante, hoteluri, cafenele sau pesnsiuni să se facă prin respectarea următoarelor condiții:

  • Cu un spațiu de cel puțin doi metri între mese;
  • Să fie maximum patru persoane la aceeași masă;
  • Montarea unor panouri care să separe mesele.

„Nu există studii care să demonstreze că un spaţiu închis  este mai periculos din punct de vedere epidemiologic decât alte spaţii închise”

„Nu există studii care să demonstreze că un spaţiu închis  este mai periculos din punct de vedere epidemiologic decât alte spaţii închise (de exemplu din mijloacele de transport în comun), dacă se respectă aceleaşi condiţii privind distanţarea socială şi, în plus, departajarea spaţiului comun prin panouri separatoare între mese ca echivalent al măştilor de protecţie”, se arată ân expnerea de motive a proiectului de lege inițiat de parlamentarii PMP.

Ministrul Sănătății a declarat zilele trecute că ne aflăm într-un proces de stabilizare a ratei de infectare cu noul tip de coronavirus și trage speranța că până în sezonul rece ne vom afla pe o pantă descendentă și autoritățile vor putea permite redeschiderea restaurantelor.

Nelu Tătaru: „Sper ca până în sezonul rece să coborâm pe acea pantă descendentă şi să avem deschise restaurantele”

În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la Constanța, Nelu Tătaru a fost întrebat ce se va întâmpla cu restaurantele în sezonul rece.

„Sper ca până în sezonul rece să coborâm pe acea pantă descendentă şi să avem deschise restaurantele într-un context de respectare a unor reguli. Restaurantele ar putea fi deschise, dacă timp de cel puţin două săptămâni se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta”, a răspuns ministrul Sănătății.

Angajații HoReCa au protestat săptămâna trecută, chiar în fața restaurantelor și a teraselor unde își desfășoară activitatea, dorind să tragă un semnal de alarmă în legătură cu perspective sumbre induse de realitatea pe care o trăiesc.

 

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele

Citește și