MĂSURI. Ordin semnat de Raed Arafat: Toate persoanele care vin din focarul din Kreis Gutersloh, Germania, trebuie să intre în carantină sau izolare timp de 14 zile

MĂSURI. Ordin semnat de Raed Arafat: Toate persoanele care vin din focarul din Kreis Gutersloh, Germania, trebuie să intre în carantină sau izolare timp de 14 zile
COVID-19. Autoritățile române iau măsuri după ce 1.300 de angajați de la un abator din Germania, infectați cu noul coronavirus. Jumătate sunt români / foto: Pixabay.com
Publicat: 22/06/2020, 17:01
Actualizat: 22/06/2020, 17:11

Toate persoanele care vin în România din districtul Kreis Gutersloh din Germania, acolo unde sute de români care lucrau la cel mai mare abator au fost infectați cu noul coronavirus, sunt obligate să intre în carantină sau izolare pentru 14 zile, conform ordinului semnat de comandantul acțiunii, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

„Pentru toate persoanele care vin în România din orașele districturlui Kreis Gutersloh Germania se instituie pe o perioadă de 14 zile măsura carantinării/izolării la locuința/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz”, se arată în ordinul semnat duminică de comandantul acțiunii, Raed Arafat, și publicat luni pe site-ul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din cadrul Institutului de Sănătate Publică (INSP).

În cazul în care persoanele care vin din această zonă nu pot îndeplini aceste condiții sau nu vor să își expună familia, ele pot opta pentru carantina insituționalizată, în spații special destinate puse la dispoziție de autoritățile adminsitrației pubice locale.

Conform documentului ordinul a fost emis în contextul dezvoltării focarului de COVID-19 în abatorul din Tonnies din Rheda Wiedenbruck, impunerea carantinei în orașele Rheda Wiedenbruck, Gutersloh, precum și perspectiva extinderii zonei de carantinare prin includerea localităților limitrofe, dun districtul Kreis Guttersloh, care are un total de aproximativ 250.000 de locuitori.

Germania se află pe lista țărilor din zona verde, valabilă din 15 iunie, din care cetățenii asimptomatici care sosesc în România nu sunt obligați să intre în izolare, conform INSP. Lista este actualizată în fiecare săptămână, în funcție de contextul epidemiologic.

Ordinul Comandantului Actiunii Nr. 77791_21.06.2020 by Gandul.info on Scribd

17 români au părăsit carantina

În plus, documentul menționează mesajul transmis de Ministerul Afacerilor Externe, care avertizează asupra numărului mare de muncitori români testați și depistați pozitiv cu virusul COVID-19.

Potrivit informării Ministerului Afacerilor Externe, 1.300 de muncitori ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, din Germania, au fost infectați cu COVID-19, iar jumătate dintre ei sunt români, conform datelor companiei, care urmau să fie confirmate de autoritățile saniatre din Germania. Consulul României la Bonn a mers la companie, pentru clarificări cu privire la cetățenii români.

„Conform cifrelor comunicate de autoritățile locale germane, până la acest moment, au fost testate 5899 de persoane, din care 1331 au fost depistate pozitiv pentru COVID-19. Departamentul de Sănătate Publică urmează să comunice date oficiale actualizate de îndată ce vor fi testate toate persoanele care își desfășurau activitatea în cadrul companiei. Reprezentanții oficiului consular au reiterat solicitarea de a primi cifrele oficiale cu privire la cetățenii români infectați, cât și datele de identificare ale celor 17 cetățeni români care au părăsit carantina în cursul zilei de ieri, partea germană comunicând că acestea vor fi transmise în cel mai scurt timp”, se arată în precizările MAE de duminică.

MAE menționează că, potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile locale, s-a optat pentru o izolare parțială a orașului respectiv, fiind prezente în zonă forțe de ordine pentru a se asigura că persoanele testate pozitiv, precum și cele care se află în așteptarea rezultatului testelor, nu părăsesc locuințele și zona de carantină.”

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Vali a murit înecat la Costineşti! Ce le-a zis prietenilor înainte: 'Dacă păţesc ceva...
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
O jurnalistă din Marea Britanie, despre Bucureşti: "Un amestec tentant de clădiri medievale, neoclasice, din...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ies la lumină ipoteze tulburătoare în cazul bărbatului găsit cu capul strivit între Agigea și...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Un urs care a intrat în Grădina Zoologică din Târgu Mureş, omorând căprioare şi emu,...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
S-a dat ordin LA GRANIȚA cu România. Au primit interzis chiar astăzi, 7 IULIE
George Simion, botez fără brânză de la Becali. Cine i-a schimbat meniul
Cum arată „cea mai sexy cerșetoare fără adăpost” și ce face tânăra în fiecare seară,...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Microbiomul fericit: cum avem grijă de „vietățile” din și de pe corpul nostru?
×