Mii de bucureșteni sunt afectați în prezent de lipsa apei calde, în plină pandemie
Mii de bucureșteni au de suferit în continuare din cauza lucrărilor la sistemul de termoficare din Capitală, sau din cauza avariilor! Sunt sute de blocuri și imobile care nu au apă caldă.
Potrivit datelor furnizate de către Compania Termoenergetica (fostă Radet), în sectorul 1, 21 de blocuri au rămas fără apă caldă de luni, de la ora 11.30, estimându-se reluarea furnizării la ora 15.30. În cazul a 3 blocuri fără apă caldă de joi, de la ora 14.30, este estimată rezolvarea problemei luni, la ora 24.00.
În sectorul 2, 10 blocuri sunt afectate, de vineri, de la ora 19.00, iar alte șapte blocuri și 39 de imobile de sâmbătă, de la ora 16.00. Termoenergetică estimează reluarea furnizării apei calde luni, la ora 24.00.
În sectorul 6 sunt 62 de blocuri afectate
În sectorul 3, 39 de blocuri și un imobil nu au apă caldă de la diferite ore ale dimineții de luni. Remedierea avariilor este estimată luni, la diferite ore (pentru 25 de blocuri și un imobil la ora 24.00, pentru 7 la ora 14.00 și pentru alte 7 la ora 15.00).
În sectorul 6, 62 de blocuri, două imobile și o instituție sunt afectate de sâmbătă. Se estimează reluarea furnizării apei calde pentru 28 de blocuri, două imobile și o instituție miercuri, la ora 24.00, pentru 34 de blocuri luni, la ora 24.00. În cazul altor 92 de blocuri și a unei instituții rămase fără apă caldă de duminică, Termoenergetică estimează că problemele vor fi rezolvate luni, la ora 24.00.
Termoficarea, într-o „situație foarte dificilă
Potrivit lui Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, problemele legate de apa caldă și de căldură se pot rezolva doar prin punerea împreună a celor mai bune idei și soluții.
„M-am întâlnit azi cu Claudiu Creţu, administratorul special al ELCEN, unul dintre specialiştii sistemului de termoficare al Capitalei. Am vrut să văd concret cum s-a lucrat în ultimii ani de zile în domeniul termoficării şi m-am convins din nou că sistemul de termoficare din Bucureşti e într-o situaţie foarte dificilă. E important de aceea să punem împreună, cât mai repede, cele mai bune idei şi soluţii pentru rezolvarea problemelor de sistem, dar şi a urgenţelor privind apa caldă şi căldura. E un proces greu şi nu trebuie să pierdem timpul, ci să venim cu soluţii”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de Facebook.