Prima pagină » Social » Ministerul Sănătății a achitat restanțele pe trei luni la plata personalul medical din centrele de vaccinare. Cîți bani au fost alocați

Ministerul Sănătății a achitat restanțele pe trei luni la plata personalul medical din centrele de vaccinare. Cîți bani au fost alocați

Ministerul Sănătății a achitat restanțele pe trei luni la plata personalul medical din centrele de vaccinare. Cîți bani au fost alocați
Personalul din centrele de vaccinare își primește drepturile salariale restante / Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că plătește o parte din datoriile față de personalul medical din centrele de vaccinare. Reprezentanții ministerului au alocat suma de 91 de milioane de lei care acoperă restanțele din lunile mai, iunie și iulie.

Ministerul Sănătății anunță că a alocat suma necesară pentru plata drepturilor salariale restante pe trei luni ale personalului medical implicat în procesul de vaccinare.

Traseul banilor

Anunțul vine după ce acestui subiect a fost la baza unui schimb de replici tensionat, acum două weekend-uri, după sepunerea moțiunii de cenzură a USR PLUS și AUR între premier și fostul titular de la Sănătate, Ioana Mihăilă,  care au culminat cu declarația lui Florin Cîțu „A venit cu demisia domniei sale sau nu? Eu nu știu de ce lumea vrea să-și arate incompetența pe ultima sută de metri” , apoi cu depunerea demisiei Ioanei Mihăilă.

Ulterior, marți, Guvernul a aprobat rectificarea bugetară, la care Ministerul Sănătății primește în plus 3,7 miliarde de lei. „La capitotul Sănătate, după rectificare, sunt mai mult cu 3 miliarde decât în 2020, deci față de anul trecut când eram în plină pandemie, cu 4,44 miliare de lei mai mult decât în 2019 și dublu față de 2018”, spunea premierul marțea trecută.

Apoi, joia trecută, după prima ședință de Guvern fără miniștrii USR PLUS – cu șase miniștri interimari, printre care și ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, la Sănătate – premierul a menționat că, în contextul aprobări rectificării bugetare, a vorbit cu ministrul interimar actual al Sănătății să se facă plățile către personalul din centrele de vaccinare cât mai rapid, și va spune Ministerului Finanțelor să nu tergiverseze procedura, „pentru că avem nevoie de toată lumea în această perioadă”.

Stadiul vaccinării

Astfel, Ministerul Sănătății a transmis joi „deschiderile de credite bugetare în sumă de 91.480.000 lei” pentru a începe demersurile în vederea achitării salariilor restante din lunile mai, iunie și iulie.

„În prezent se centralizează necesarul pentru luna august, astfel încât să putem plăti și salariile din această lună. Mulțumesc tuturor celor implicați în procesul de vaccinare. Apreciez efortul lor susținut și vreau să îi asigur de întreaga mea implicare în acest mandat interimar. Vaccinarea râmâne cea mai sigură metodă de prevenție eficientă împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat, joi, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Ultimele date oficiale transmise de MS arată că, în data de 13 septembrie erau 583 de centre de vaccinare deschise pentru imunizarea populatiei cu 839 fluxuri organizate.

Tot la această dată, au fost efectuate imunizări în ambulatoriile de specialitate din 149 spitale publice și 26 spitale private, iar în săptămâna 6 – 13 septembrie au fost solicitate 46 echipe mobile pentru derularea procesului de vaccinare.

Miercuri, 4.004 noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore anterioare, bilanțul total al infectărior ajungând în România la 1.130.586 de cazuri. În ultima zi au fost înregistrate 81 de decese, în timp ce 696 de pacienți sunt internați la ATI.

Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul ... vezi toate articolele

Citește și