Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan, Dr. Liana Barnoș, medic – medicină generală, fondatorul Lilium Life Institute și Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, neurochirurg eminent, membru de onoare al Academiei Române au detaliat, joi, agenda primei ediție a evenimentului „Experiențele Vindecării”. Organizată de Lilium Life Institute, în parteneriat cu editura Didactica Publishing House și cu Fundația Inimă pentru Inimă, conferința cu participare internațională va avea loc pe 8 septembrie 2023, începând cu ora 10:00, la Opera Națională din București.
Evenimentule „Experiențele Vindecării” se va concentra pe domeniile neuroștiințelor, imunologiei, longevității, soluțiilor de avangardă în prevenția și tratamentul maladiilor neurodegenerative, autismului, bolilor autoimune și cancerului, au precizat gazdele conferinței de presă de joi.
Cu ocazia evenimentului, Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan a fost întrebat de „Ce se întâmplă, Doctore?” (CSID) dacă ne putem vindeca cu puterea minții.
„Eu personal am făcut acest lucru. Îți asumi o răspundere. Fiecare stare psihică a noastră are o chimie. În 2003, când am fost operat, nu eram atât de informat ca în clipa de față, dar instantaneu am avut un sentiment de pace interioară profundă. Nu știam de ce. Acum știu. Această pace, această mulțumire cu tine însuți înseamnă o chimie a sănătății. Trebuie să înțelegem că venim dintr-un infinit invizibil, ajungem într-o lume concretă. Ne creăm propria realitate”, a răspuns Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan.
„Modul în care gândim noi este legat de o chimie. Această chimie este benefică pentru sănătatea noastră sau nocivă. Vindecările prin puterea minții presupun niște condiții: elimini cuvântul „nu”, momentele de concentrare, de meditație pe această idee a vindecării sunt propice dimineața la trezire și seara înainte de momentul de a adormi pentru că suntem pe un alt ritm electroencefalografic care este permisivă tocmai pentru acceptarea unor idei benefice pentru sănătate”, a detaliat Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan.
La rândul rău, Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, a povestit experiența sa cu virusul COVID-19 și cum a reușit să treacă peste boală cu ajutorul specialiștilor, dar și cu puterea minții. Reputatul neurochirurg a menționat că a făcut meditație în tot acest timp.
„Nu se poate ca eu cu mintea mea, cu creierul meu să nu înving această boală. Mintea mea trebuie să comande și eu să înving această boală, pentru că de mine depinde o întreagă familie, o întreagă comunitate (…) Mintea noastră trebuie să ne conducă înainte. Pe baza minții, corpul ascultă”, a spus Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea.
Conferința internațională „Experiențele Vindecării” se adresează publicului larg, nefiind unul rezervat exclusiv specialiștilor, dar cu subiecte de interes actual explicate într-un limbaj accesibil oricui.
Potrivit organizatorilor, tematica abordată se va centra pe domeniile neuroștiințelor, imunologiei, longevității, soluțiilor de avangardă în prevenția și tratamentul maladiilor neurodegenerative, autismului, bolilor autoimune și cancerului.
Rezultatele cercetărilor ce vor fi comunicate în domeniul neuroștiințelor pornesc de la conștiința și impactul emoțiilor pozitive, al mediului și stilului de viață asupra creierului până la soluții validate în cazuri de autism și afecțiuni degenerative, precum Alzheimer sau Parkinson.
Imunitatea, ca proces continuu ce oferă protecție, vindecare și refacere a organismului împotriva majorității maladiilor, va fi tema unei prezentări ce anunță rezultate practice deosebit de încurajatoare pentru refacerea și consolidarea funcțiilor acestui sistem incredibil de complex.
Paradigma longevității, exprimată ca speranță de viață trăită în sănătate, energie și vitalitate, va fi abordată prin prisma metodelor de identificare a cauzelor ce oferă predictibilitate și aduc din invizibil în vizibil disfuncțiile ce pot fi acum abordate țintit, cu soluții inovatoare, de ultimă generație.
Măsurarea lungimii telomerilor, importanța acestora pentru longevitate, dar și tratamentele unice, inițiate, studiate si validate, vor fi prezentate în premieră în România de către un mare expert în domeniu din Japonia, conform organizatorilor.
Agenda conferinței deține următoarele prezentări și teme de discuții:
Conferențiarii, atât din România cât și din străinătate, sunt experți de talie mondială, adevărate nume de referință în domeniile lor de activitate.
Sursa foto: CSID