Nicușor Dan, planuri mari cu IT-iștii din Capitală. Ce este proiectul „Dâmboviţa – axă creativă a oraşului”

Publicat: 04 11. 2020, 11:55
Nicușor Dan, planuri mari cu IT-iștii din Capitală. Ce este proiectul „Dâmboviţa - axă creativă a oraşului” / Sursa FOTO: https://ucsdnews.ucsd.edu

Noul primar al Capitalei are planuri mari cu IT-iștii din București. Nicușor Dan a vorbit miercuri, 4 noiembrie, în favoarea implementării proiectului „Dâmboviţa – axă creativă a oraşului”, subliniind faptul că este nevoie de oameni şi competenţe în zona de tehnologie şi industrii creative.

Prezent la conferința „From City to Smart City”, Nicușor Dan și-a exprimat punctul de vedere cu privire la noua dezvoltare a Capitalei.

Nicușor Dan se bazează pe cei 100.000 de IT-iști din Capitală

Smart city reprezintă o oportunitate de dezvoltare, de colaborare între public şi privat”, zice Nicușor Dan.

Primarul Capitalei arată și care este avantajul orașului pe care-l conduce: „Suntem un oraş cu 100.000 de IT-işti, un oraş care este prezent pe piaţa globală şi unul din proiectele pe care le-am anunţat şi pe care aş fi foarte fericit să îl implementăm cât mai curând, în realizarea acestui parteneriat între public şi privat pe zona de tehnologie, este proiectul «Dâmboviţa – axă creativă a oraşului».

Avem marea oportunitate de a avea oameni şi competenţe în zona de tehnologie, în zona de industrii creative”.

Nicușor Dan și „oportunitatea geografică” întrezărită

În opinia lui Nicușor Dan, pentru acest proiect există şi „o oportunitate geografică”: „De la Lacul Morii până la Biblioteca Naţională avem o mare densitate academică. Avem marea oportunitate de a avea în centrul oraşului încă spaţii importante libere, în vecinătatea Dâmboviţei. Acesta este scopul proiectului – a conecta lumea academică şi lumea de business în ceea ce priveşte tehnologia şi a da în jurul Dâmboviţei spaţiul creativ de care oamenii aceştia au nevoie, în competiţia firească, logică, pe care o avem, pe piaţa globală, pe tehnologie”.

De asemenea, primarul Capitalei a remarcat și importanţa legăturii dintre mediul de afaceri şi cel preuniversitar şi universitar în ceea ce priveşte pregătirea forţei de muncă. „Nu a existat acest dialog între ceea ce are nevoie mediul de afaceri şi piaţa locală a Bucureştiului şi ceea ce produce şcoala în acest moment”, a spus Nicușor Dan.