Prima pagină » Social » Nicușor Dan, vești bune pentru sectorul cultural independent din București. Vin banii!

Nicușor Dan, vești bune pentru sectorul cultural independent din București. Vin banii!

Nicușor Dan, vești bune pentru sectorul cultural independent din București. Vin banii!

Primarul general Nicuşor Dan salută aprobarea de către Comisia Europeană a schemei de ajutor de stat pentru sectorul cultural independent din Bucureşti. Edilul Capitalei amintește că a decis să sprijine acest sector puternic lovit de efectele pandemiei Covid-19.

Astfel, Nicușor Dan va oferi un ajutor de 3 milioane de lei din bugetul PMB, ca măsură de susţinere a redresării economice.

Granturi cu valoare maximă de 75.000 lei/beneficiar

„Aşa cum am menţionat în urmă cu două luni de zile, e vorba de granturi cu valoare maximă de 75.000 de lei pe beneficiar, din care se vor putea plăti chirii, utilităţi, salarii şi contribuţii salariale la stat. Acum, odată ce avem acordul Comisiei Europene, putem pune în aplicare foarte rapid această schemă de ajutor. Revenim cu informaţii privind termenele şi procedurile de depunere a dosarelor”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

Luni, 21 iunie, Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 610.000 euro (aproximativ trei milioane de lei) lansată de autorităţile române pentru sprijinirea companiilor active în sectorul cultural independent din Bucureşti, în contextul crizei provocate de pandemia Covid-19. Măsura a fost aprobată conform Cadrului temporar privind ajutorul de stat. Conform schemei, ajutorul va lua forma subvenţiilor directe. Scopul schemei este de a atenua lipsa lichidităţilor cu care se confruntă beneficiarii, din cauza măsurilor restrictive pe care Guvernul român a trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului.

Sprijinul public va acoperi anumite costuri suportate de beneficiari în perioada august – decembrie 2020:

  • cheltuieli de închiriere pentru sediul central/ biroul operaţional, până la o sumă maximă de 4.020 euro (20.000 lei) pe lună;
  • cheltuieli cu utilităţile publice (căldură, electricitate, apă, canalizare, deşeuri, gaze naturale);
  • salarii şi contribuţii pentru maximum trei angajaţi, plafonate la salariul minim lunar naţional.
Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și