Nu e o eroare! Cu câți lei se vinde o simplă ciorbă de burtă, la „împinge tava” din EFORIE NORD
După o jumătate de an cu stres la muncă, griji cotidiene și multe alte încărcături emoționale, românii abia așteaptă să plece în concediu, cu gândul la câteva clipe de relaxare și voie bună. Pentru mulți, marea oferă aceste momente, de aceea vara atrage sute de mii de turiști.
Stațiunile de pe litoral sunt pline încă din primele zile de sezon.
Prețuri la „împinge tava”, în Eforie Nord
Oamenii vin în familie sau cu prietenii și aleg cea mai optimă variantă, căutând să aibă și confort, dar și puțină eleganță în același timp.
Într-o perioadă de criză economică, mulți români își drămuiesc cu mare atenție bugetul alocat concediului petrecut la mare. Chiar dacă vin pe litoral, nu înseamnă că toți „sparg” mii de lei pe seară în cluburile din Mamaia Nord. Sunt turiști care au învățat din puțin să facă mult și se descurcă excelent făcând slalom printre prețurile din stațiuni.
În Eforie Nord, de exemplu, la „împinge tava”, coada de clienți nu mai miră pe nimeni. Turiștii mănâncă aici ieftin și bun, după cum susține majoritatea.
Dar, există și români care se declară dezamăgiți de prețurile de la autoservire și care deja au tras concluzia că „dincolo e mai ieftin”. Iar prin „dincolo” se înțelege Bulgaria.
La „împinge tava”, în Eforie Nord, un restaurant tip autoservire, prețurile nu sunt, însă, nici mari, dar nici mici, doar potrivite pentru toate buzunarele.
De exemplu, un mic costă 5 lei, ceea ce este chiar ieftin ținând cont de ce prețuri sunt pe litoralul românesc. Porția de 100 de grame de cârnați este 15 lei, iar o ceafă de porc la grătar costă 18 lei.
Dacă vrem crispy de pui, vom plăti 25 de lei pentru cinci bucăți. Iar un piure de cartofi face 11 lei.
La ciorbe, lucrurile stau diferit, dar este cunoscut că „zeama” produce, într-un restaurant, cei mai mulți bani. Așadar:
- ciorba de burtă – 19 lei;
- ciorba de vacuță – 18 lei;
- ciorba de pui a la grec – 17 lei;
- ciorba de perișoare – 17 lei.
Scump sau ieftin, frumos sau urât, noi nu spunem, dar coada care se formează zilnic exprimă cel mai bine ce cred turiștii români despre cum se mănâncă la „împinge tava” în Eforie Nord.