O femeie din BLAJ, amendată pentru că a oprit mașina într-o zonă interzisă ca să îi dea biberonul bebelușului. Ce reacție a putut avea judecătorul
Multe scene incredibile au loc în trafic, iar următoarea cu siguranță că ocupă un loc în top. S-a întâmplat în Blajul, județul Alba, acolo unde o femeie a fost amendată de polițiști pentru că a oprit mașina într-o zonă interzisă preț de câteva minute, cât să-i dea bebelușului care plângea biberonul.
Chiar dacă i-a explicat agentului că a oprit pentru că avea o urgență – fetița sa plângea de foame -, șoferița nu l-a impresionat câtuși de puțin pe angajatul Poliției Locale.
Judecătorul vorbește despre „protecţia valorilor sociale protejate”
Pentru că a oprit mașina într-o zonă interzisă, femeia a fost amendată cu 400 de lei.
Ea a contestat procesul verbal, dar a avut un al doilea șoc la proces. Judecătorul a fost de neînduplecat, menținând amenda dictată de polițist.
Evenimentul s-a petrecut în ianuarie 2023. Decizia judecătorului a venit după un an.
„Femeia a arătat că, în data de 11.01.2023, pe str. Eroilor, întrucât traficul era blocat, a oprit timp de aproximativ 3 minute cu avariile aprinse și motorul pornit pentru a-i da fetiței ei biberonul, fără a bloca însă circulația.
A mai arătat că i-a adus la cunoștință agentului constatator că nu intenționează să staționeze și se va pune în mișcare, dar acesta i-a întocmit procesul verbal de contravenție contestat”, arată acțiunea depusă de femeia amendată la Judecătoria Blaj.
Verdictul a venit în 19 ianuarie 2024, scrie adevarul.ro.
Judecătorul a considerat ca femeia trebuie pedepsită pentru a o împiedica să mai facă astfel de fapte pe viitor.
„Instanța apreciază că aplicarea sancțiunii avertismentului nu este o măsură care să asigure o protecţie adecvată valorilor sociale protejate.
Instanţa constată că numai sancţiunea amenzii este de natură să asigure caracterul preventiv educativ al sancţiunii, avertismentul nefiind în măsură să atingă gradul de severitate şi prevenţie necesar împiedicării săvârşirii unor fapte similare de către petentă pe viitor”, a susținut judecătorul.
Decizia nu este definitivă, iar femeia poate contesta hotărârea la instanța superioară.