O femeie din Cluj care a mers la o clinică privată a avut de plătit, pe lângă consultație, șase halate și trei măști. Cu toate acestea, de pacient s-au ocupat doar un medic și o asistentă. Întâmplarea a fost povestită pe Facebook de o apropiată a femeii care a fost cu copilul la o clinică privată din oraş.
„Ştiaţi că dacă mergeţi la un spital privat pentru un consult puteţi ajunge să plătiţi şi MASCA şi HALATUL DOCTORULUI? Şi al celor două asistente? Halate chiar două bucăţi de persoană! Prietena mea, care a mers cu copilul la Centrul Medical Unirea din Cluj, a aflat asta abia de pe bon. Eu sunt uimită şi scârbită de modul în care i-a fost umflată nota de plată cu o sută de lei… Merită distribuită informaţia, să ştie şi alţii la ce să se aştepte…
PS: nu, halatele (6 la număr) şi cele 3 măşti nu le-a primit prietena mea. Ea a avut ce şi-a adus de acasă. Că ea nu avea voie fără mască în clinică”, scria femeia pe Facebook.
Știați că dacă mergeți la un spital privat pentru un consult puteți ajunge să plătiți și MASCA și HALATUL DOCTORULUI? Și…
Publicată de Iza Tache-Gherhes pe Vineri, 14 august 2020
Numeroase studii arată că tranfuziile cu plasma convalescentă, de la persoane care au dezvoltat anticorpi pentru Covid 19, ar putea fi tratamentul miraculos pentru cei infectați cu noul coronavirus și ajunși în stare gravă. România, în schimb, a rămas codașă la acest capitol. „Suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană la donarea de plasmă pentru că autoritățile nu au făcut nici o campanie de informare, nu decontează testele de anticorpi ale celor care, deși au avut contact cu virusul, nu au fost niciodată testați RT-PCR sau serologic”, explică pentru GÂNDUL.RO, Florin Hozoc, CEO al unei companii farmaceutice.
Încă din luna mai, medicii din Statele Unite ale Americii publicau primul studiu privind siguranța administrării de plasmă convalescentă COVID-19. Studiul a fost efectuat pe 5000 de pacienți în stare critică. Deși aceștia prezentau multiple afecțiuni, datorită administrării de plasmă convalescentă mortalitatea s-a redus de la 57% (mortalitate generală pentru pacienții COVID-19 intubați) la doar 15%.