Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță vrea să schimbe bordurile roșii întrucât s-ar fi degradat și ar arăta oribil, deși în 2014 era „mândru” de ele.
Robert Negoiță susține că noile borduri vor fi produse de una dintre societățile primăriei, astfel încât costurile vor fi mult mai mici. Însă proiectul este estimat la o valoare de 766.700 lei, astfel că a fost publicat un anunț în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP). În anunț se preciza că se dorește încheierea unui acord-cadru pe 2 ani iar termenul limită pentru depunerea ofertelor era 15 martie.
„Le schimbăm fiindcă a fost o soluție nefericită și pentru că arată oribil. În viață mai și greșim. Iar noi avem acum o soluție mult mai drăguță și mai durabilă și mai prietenoasă cu mediul. Cele vechi arată foarte rău, sunt degradate. Au vreo 7-8 ani cele vechi, totuși. Multe au fost accidentate. Ele au fost reabilitate cât au fost în garanție, apoi le-am lăsat așa. Nu mai îmi plac cum arată. Venim cu o nouă generație”, a declarat Robert Negoiță pentru HotNews.ro.
De asemenea, acesta a precizat că nu vor fi schimbate toate bordurile din sector. Totodată, a explicat că prețurile nu vor fi foarte mari deoarece sunt produse de societatea primăriei, care are o fabrică de pavele.
„Nu le schimbăm neapărat în tot Sectorul, dar unde trebuie schimbat, schimbăm cu varianta asta. Nu vom investi foarte mulți bani, că le producem noi, la societatea noastră. Ne costă doar betonul și mâna de lucru. Cumpărăm doar ciment. Astea pe care le punem noi sunt ca rezistență foarte apropiate de granit. Designul a fost făcut de arhitecți. Și bordurile de granit au o problemă. Noi le-am făcut pe cele noi în așa fel încât să nu mai ajungă asfaltatorii la ele și să le strice. Asta e principala problemă la cele de granit, se deplasează, ale noastre sunt mult mai stabile, și atunci când se schimbă asfaltul le ating cu freza și le distrug. Noi am făcut o margine care să reziste, dacă dau cu freza în ele, distrug freza. Eu cred că vor rezista cele noi zeci de ani, sunt altă calitate, sunt făcute în laborator, nu turnate la fața locului, le-am testat la îngheț-dezgheț în laborator și în teren. Le-am schimbat toamna trecută pe Fizicienilor. Să mergeți să vedeți cum arată”, a mai spus Robert Negoiță.
De precizat este că în SEAP acordul-cadru nu a fost încă atribuit, deși primarul susține că o societate a administrației se va ocupa de realizarea lucrărilor.
În anul 2014, Robert Negoița schimba bordurile din sector cu unele roșii.
„Am pus diafragme în locul bordurilor duble, suprapuse, printre care creștea iarbă și erau inestetice. De asemenea, am înlocuit bordurile care delimitează scuarurile și care s-au degradat în timp, lăsând noroiul din zona cu spațiu verde să se scurgă pe șosea. Și tot cu ajutorul diafragmelor îi vom împiedică pe șoferii care parcau pe spațiul verde să o mai facă de acum înainte. Cu aceste diafragme am delimitat și aleile principale de spațiul verde dintre blocuri. Prin gardurile fără o baza solidă de beton și adesea îndoite și ruginite, noroiul se scurgea cu ușurință pe alei. Că să prevenim toate situațiile descrise mai sus, era nevoie ca diafragmele să fie înalte. Altfel, ar fi fost ineficiente și, din nou, trecute cu ușurință cu vederea de către șoferi. În plus, aceste diafragme sunt din beton, care e cel mai rezistent material din construcții, așa că vor avea o durata foarte lungă de viață”, explica Robert Negoiță.