Inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sibiu au descoperit nereguli la lactate produse pe plan local.
„Pe parcursul anului 2023 au fost prelevate și analizate un număr de 79 probe de produse lactate, din diferite categorii de produse (telemea, caș, urdă, produse acidofile, unt, cașcaval). S-au înregistrat depășiri ale limitelor maxim admise pentru criteriile microbiologice (E. Colli, Salmonella SPP, Stafilococ CP) pentru un număr de 14 probe produse lactate, dispunând măsurile impuse de legislația sanitară veterinară”, a răspuns DSVSA la o solicitare făcută de Turnul Sfatului.
Direcția a descoperit și alte probleme la producători locali. Printre acestea se numără „pereți și tavane ce prezentau exfolieri” în încăperile în care sunt preparate produsele sau „folosirea materialelor greu de igienizat și dezinfectat”.
DSVSA a aplicat amenzi de 81.400 lei, iar într-un caz a decis suspendarea activității.