Prima pagină » Social » Rupere de nori în Bihor. Acoperișuri distruse, copaci doborâți, mii de oameni panicați

Rupere de nori în Bihor. Acoperișuri distruse, copaci doborâți, mii de oameni panicați

Rupere de nori în Bihor. Acoperișuri distruse, copaci doborâți, mii de oameni panicați

A fost rupere de nori în Bihor duminică, 23 mai. Furtuna a început spre seară și, deși nu a durat mult, a făcut prăpăd în mai multe zone din județ. Vântul a bătut puternic, iar grindina căzută, de mari mari dimensiuni, a distrus totul în cale. Bilanțul este unul apocaliptic, cu zeci de acoperişuri distruse și copaci doborâți, mii de oameni speriați.

Cel mai rău a fost în Nojorid, unde s-ar fi format chiar o tornadă, din ce povestesc martorii. Aici, vântul puternic și grindina căzută au distrus acoperișurile a peste 20 de case.

15 minute de groază

După ce vijelia s-a oprit, relatează ebihoreanul.ro, oamenii s-au mobilizat sărind unii în ajutorul altora la repararea acoperişurilor. Cei mai afectați dintre ei au primit sprijin de la preotul ortodox din Nojorid, care le-a oferit ţigle pentru acoperișuri.

Satul Nojorid nu a fost singura localitate lovită de o rupere de nori în Bihor fără precedent. Conform Dispeceratului ISU Bihor, s-au înregistrat peste 50 de apeluri de la oameni care solicitau ajutor şi semnalau pagube însemnate produse de ploaia torențială. Inclusiv municipiul Oradea a fost afectat, cu mulți copaci căzuți pe străzile Aleea Rogerius, Barcăului, Podului, Şelimbărului. În alte părți din oraș (zona podului de pe Calea Clujului, la ieşire din Oradea), apa a inundat carosabilul

„Echipajele de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea au desfășurat 16 misiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, intervenind pe mai multe străzi din Oradea, pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil și pe autoturisme.

Detașamentul de Pompieri Salonta, Garda de Pompieri 1 Mai și Stația de Pompieri Aleșd au acționat în localitățile Tămașda, Lugașu de Jos, Tinăud, Hidișelu de Sus și Calea Mare pentru înlăturarea stâlpilor de telefonie și a arborilor doborâți de vântul puternic”, a precizat maiorul Camelia Roşca, de la ISU Crişana.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și