Prima pagină » Social » SOCIAL. Se schimbă Programul „Prima Casă”. Noi condiții pentru românii care vor să-și cumpere o locuință

SOCIAL. Se schimbă Programul „Prima Casă”. Noi condiții pentru românii care vor să-și cumpere o locuință

SOCIAL. Se schimbă Programul „Prima Casă”. Noi condiții pentru românii care vor să-și cumpere o locuință

Anunț foarte important din partea autorităților: Programul „Prima Casă” se relansează în următoarele două săptămâni! Guvernul este pregătit să deblocheze fondurile, dar propune și o serie de schimbări privind modalitatea de acordare a creditelor.

Totul e nou la „Prima Casă”, inclusiv numele. „O nouă casă” este programul social ales să poarte amprenta liberalilor!

Cristian Păun, preşedintele Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a făcut anunțul relansării Programului „Prima Casă”. El a vorbit la Digi 24 despre acest subiect, afirmând că, printre altele, dispare complet plafonul salarial, care nu va mai fi o condiție pentru accesarea creditului. De fapt, noul program nu se va mai axa deloc pe aspectul social!

Ce ordin i-a dat Ludovic Orban lui Florin Cîțu

Reamintim că președintele Klaus Iohannis promulgase în plină criză pandemică proiectul care schimba „Prima Casă” în programul „O familie, o casă”. Totuși, cum acesta nu avea norme de aplicare, a rămas un program blocat.

„Guvernul va da OUG în această săptămână, apoi săptămâna viitoare apar normele. Deci, în două săptămâni am putea avea noua formă a programului «O Nouă Casă»”, a precizat șeful FNGCIMM.

Recent, Ludovic Orban anunța că noul program „Prima Casă” ar urma să nu mai aibă plafon salarial. Premierul explica faptul că Guvernul va introduce un plafon care să ţină cont de realitatea de pe piaţa imobiliară.

„Trebuie să clarificăm situaţia în programul Prima Casă. O să avem nevoie de o reglementare legală care să clarifice modul în care se derulează programul Prima Casă”, îi cerea Ludovic Orban ministrului Finanţelor, Florin Cîţu.

Totodată, primul-ministru mai solicita ca în reglementare să se ţină cont de faptul că, faţă de momentul în care a fost redusă cota de TVA la vânzarea de imobile, metrul pătrat construibil era 750-800 euro. Or, între timp, acesta s-a scumpit. „Să utilizăm un plafon care să ţină cont de realitatea de pe piaţa imobiliară de astăzi”, era ordinul dat de Ludovic Orban.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și