Spitalul „Marie Curie”, reacție după ce medicul Cîrstoveanu a spus că 30 de copii au murit pe listele de așteptare. Ce finanțare a primit
Conducerea Spitalul „Marie Curie” a transmis, miercuri, precizări de presă, după ce medicul Cătălin Cîrstoveanu a declarat, luni seara, că 30 de copii au murit pentru că stau pe listele de așteptare, în contextul finanțărilor insuficiente.
„Au murit 30 de copii pentru că stau pe listele de aşteptare. Sumele alocate pentru acţiunile prioritare scad de la an la an, deşi memoriile sunt tot mai importante în acest mod. Atenţia pentru pediatre, în ţara aceasta, nu are nicio legătură cu ceea ce înseamnă adulţii”, a declarat medicul Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei de Terapie Intensivă de la spitalul de pediatrie „Marie Curie” din Bucureşti, luni seară, la Antena 3.
Declarațiile de luni au fost urmate, miercuri, de un control anunțat de responsabilii Ministerului Sănătății. „Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control vor începe astăzi o acţiune de evaluare a modului de gestionare a activităţii la nivelul unităţii sanitare Marie Curie, inclusiv la nivelul ATI”, a spus Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al MS.
„Secţia condusă de dr. Cîrstoveanu este suprasolicitată şi nu poate interna toate urgenţele”
În documentul semnat de managerul Spitalului „Marie Curie”, Daniel Ciprian Dumitru Buzatu, și directorul medical, Conf. univ. dr. Radu-Iulian Spătaru, privind informaţiile prezentate în spaţiul public de către dl dr. Cătălin Cîrstoveanu, şef de secţie TINN (terapie intensivă nou-născuţi) şi coordonator al Programului TINN din cadrul spitalului MS Curie, cei doi responsabili precizează că poziţia exprimată de doctorul Cîrstoveanu este personală şi nu angajează conducerea spitalului MS Curie.
„Cei 30 de nou-născuţi decedaţi de la începutul acestui an, la care se referă dr. Cîrstoveanu, nu au fost internaţi în spitalul nostru, ci se aflau pe o listă de aşteptare conform afirmaţiilor dr. Cîrstoveanu. Secţia condusă de dr. Cîrstoveanu, una de excelenţă în domeniul terapiei intensive neonatologice din România, este suprasolicitată şi nu poate interna toate urgenţele”, se arată în document.
Conducerea Spitalului „Marie Curie” a precizat, în legătură cu finanţarea acordată programului TINN de către Ministerul Sănătăţii, că„ sumele alocate până azi însumează 1,3 milioane lei; în cursul zilei de azi s-au mai primit 800.000 lei”.