Pachetele All Inclusive sunt adesea alese de români atât în țară, cât și în străinătate. O femeie care a optat pentru o astfel de vacanță în România a povestit pe pagina sa de facebook o experiență neobișnuită. Aceasta a stat trei zile alături de alte cinci persoane la hotel și spune că în pachetul său de cazare era inclus atât micul dejun, cât și cina la restaurantul hotelului, în sistem de autoservire. Clienta a explicat că i s-a recomandat să nu risipească mâncarea.
„Sunt cazată de 3 zile, împreună cu alte 5 persoane într-un hotel de la o stațiune, iar pe bilet am inclusă ca opțiune la mâncare mic dejun-ul și cina. Restaurantul hotelului este de unul de tip autoservire, adică tu îți alegi câtă mâncare vrei și ce mâncare vrei.
De precizat că mâncarea este foarte reușită și pe gustul nostru, așadar ni se pare normal să te ospătezi cum vrei, că de asta e autoservire. Așadar, noi 5 ne-am comandat câte 2-3 farfurii de mâncare de persoană la fiecare masă de până acum…
Doar că ne-a fost “recomandat” de unii dintre angajații hotelului, cu alte cuvinte, să mâncăm mai puțin. Întrebarea e, au voie să facă acest lucru sau avem parte de vreun abuz? Și dacă da, cui am putea să ne adresăm. Mi se pare normal că dacă e autoservire să nu ți se impună reguli ce și cum mănânci”, a scris femeia pe grupul Avocatul online.
Cât ai voie să mânânci la All Inclusive?
Reacțiile la postarea femeii nu au întârziat să apară. Unii oameni au criticat clienții care își umpleau farfuriile cu mâncare, în timp ce alții au găsit situația haioasă. Cei mai mulți au sugerat că 2-3 farfurii de mâncare pe persoană ar putea fi justificate dacă includ diverse feluri de mâncare, cum ar fi ciorba, felul doi și desertul.
„Vorba bunicii, mănânci de zici că eșți fugit de acasă, nu în concediu!”
„Autoservire nu înseamnă să mănânci cât pentru 7, în 5 zile plecați cu 5 kg în plus, eu zic că e de bun simț să mâncam normal, chiar dacă e all inclusiv”
„Dacă v-ați luat 2-3 farfurii, le și mâncați, sau doar de dragul de a gusta din cât mai multe? Dacă doar vreți să gustați, puneți-vă mai puțin în farfurie. Dacă chiar mâncați tot, da, e un abuz. Însă eu cred că se încearcă reducerea risipei”
CITEȘTE ȘI: